"Parmak indir-kaldırdan nefret ediyorum"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP'nin tüm itirazlarına rağmen 3. Yargı Paketi'nin son çalışma günlerinde Meclis'ten geçirildiğini belirterek, "Parmak indir-kaldırdan nefret ediyorum" dedi.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 09:29
Abone Ol google-news

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 3. Yargı Paketi'ni Meclis'ten geçiren AKP milletvekillerine bir açık mektup yazdı. Mektubunun özellikle 3. Yargı Paketi'ne oy veren milletvekillerine yönelik olduğunu bildiren Özel, AKP milletvekillerinin, bu paketin özellikle "uzun tutukluluk sürelerine, adli kontrol hükümlerindeki süre sınırını düzelterek çözüm getireceğini, denetimli serbestlik uygulamasıyla da tutuklu milletvekilleri sorununun çözüleceğini" savunduklarını kaydetti.

"Tutuklu milletvekillerinin tahliye talepleri bir bir reddedildi"

3. Yargı Paketi'nin bir "kandırmaca"dan ibaret olduğunu öne süren Özel, şunları ifade etti:
"3. Yargı Paketi'nin jet hızıyla yasalaşmasının hemen ardından başlayan tahliyeler bir yana, tutuklu milletvekillerinin tahliye talepleri bir bir reddedildi. Partimizden seçilmiş iki milletvekilimizin talepleri de geçen Cuma günü gerçekleşen ve benim de izlediğim duruşmada karara bağlandı. Vicdanların karardığı, aklın tutulduğu, hukukun can çekiştiği Silivri Toplama Kampı'nda, Cuma günü gerçekleşen duruşmada 58 sayfalık gerekçeli kararla zaten tahliyeleri Yargı Paketi'nin getirdikleri olmasa da zaruri halde olan 3 kişi hariç, diğer mahkumların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve millet iradesi bir kez daha tutuklanmış oldu. Paketteki açık hükmün aksine gerekçeleri her bir sanık için aynı olan bu karar ile bir de bu gerekçeleri her sanık için ayrı ayrı ve tek tek okunarak adeta hem oradaki tutuklular ve aileleri ile hem de Yüce Meclis ile dalga geçildi. Duruşma sırasında, bizler, Yasamanın birer üyesi olarak karar okunduktan sonra arkadaşlarımızın yüzüne bakamaz hale geldik."

"Katillerin, canilerin özgürlükleri için oy verdiğinizin artık farkında mısınız?"

"Demokrasiye ve millet iradesine yürekten bağlılığımla, sizlere 'siz sadece parmağınızı kaldırın-indirin, fikrinizi söylemeyin, biz sizin yerinize düşünüyoruz' diyen yürütme tarafından yasamanın kuşatılmasından rahatsızlık ve utanç duyuyorum" diyen Özel, şunları ekledi:

"Bu yargı paketinin neden son günlere sıkıştırıldığı, neden acele edildiği ile ilgili öne sürülen bahane hep tutuklu milletvekilleri oldu. Adeta Balbay, Haberal ve diğer partilerden seçilmiş tutuklu milletvekilleri iktidarın elindeki koz olarak bu yargı paketinin yasalaşması sırasında öne sürüldü. Sizlerle birlikte saatlerce çalıştık, sabahladık. Bu yasa jet hızıyla Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı, çok kişi yararlanacak diye Resmi Gazete ivedi olarak basıldı. Yasanın öngördüğü bir aylık süre kullanılmadan gençleri telle boğan caniler, yaptıklarından hala pişman olmayan katil ruhlu psikopatlar ivedilikle tahliye edildiler.

Gece başınızı yastığa koyduğunuzda, sabahlara kadar çalışarak çıkarttığımız 3. Yargı Paketi'ni şimdi ne için çıkartmış olduğunuzu sorguluyor musunuz? Katillerin, canilerin özgürlükleri için oy verdiğinizin artık farkında mısınız? Yoksa o gün, o yasanın çıkartılması için çalışırken bunun olacağını biliyor muydunuz?

Eğer o gün, bugün ülkemizin ayıplarına ayıp ekleyen bu durumun sonucundan haberdar idiyseniz, bu yasayı bu bilinçle çıkarttıysanız durumumuz çok kötü. Ama bu yasanın sonucunda bunların olacağını bilmiyorduysanız, bilmeyerek bu yasaya oy verdiyseniz inanın halimiz daha da kötüdür.

Tüm bu süreci önce sizlerin vicdanına, sonrasında da halkımızın takdirine sunuyor, büyük bir iç huzuru ve gönül rahatlığı ile başladığınızı düşündüğüm yaz dönemi çalışmalarınızı yine aynı ruh hali, vicdani dirlik, rahat ve huzur içinde sürdüreceğinize olan inancımla saygılarımı sunuyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler