Pediatri Kongresi Marmaris'te

Türkiye Milli Pediatri Derneğince bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Türkiye Milli Pediatri Kongresi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 15:35
Abone Ol google-news

Türkiye Milli Pediatri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tezer Kutluk, düzenlediği basın toplantısında kongrenin ilk gününde yapılan oturumlarda uzmanların, dünyanın birçok bölgesinde, yeni doğan bebeklerde sarılığın daha sık görüldüğünü ifade ettiklerine işaret etti.

Prof. Kutluk, ''Bu çok büyük bir tehlike değil ama bu hastalık çok iyi bir şekilde yönetilmezse, kalıcı hasarlara yol açabiliyor. Bebeklerde bu hastalık nedeniyle yapılan kan değişiminin daha az yapılması gerektiği fikri hakim'' dedi.

Kongre kapsamında gerçekleştirilen Mısır Çocuk Hekimleri Birliği'nin toplantısında ise doğuştan kalıtsal olan, erken tedavi edilmediği takdirde yüksek düzeyde ölüm ve sakatlıkla sonuçlanabilen hastalıkların tanısında yenilikler olduğunun anlatıldığını belirten Prof. Dr. Kutluk, ciddi moleküler tanı yöntemleriyle geçmiş yıllarda sorun olan bu hastalıklarda tanı yöntemleri açısından ciddi yol alındığını söyledi.

Kutluk, bu tür hastalıklar 5 bin bebekten birisinde görüldüğüne dikkati çekti. Türkiye'de önemli yol katedilmesine rağmen hala sorun olan zatürrenin önemli bir ölüm nedeni olduğunu ifade eden Kutluk, ''Bu hastalığa karşı geliştirilen bir aşı vardı, buradaki toplantılarda yeni bir aşı daha konuşuldu. Bu da gösteriyor ki çocuk sağlığında düne göre iyi bir noktadayız ama daha iyi olacağımızı son gelişmeler gösteriyor'' diye konuştu.

Kongreye 50'si Mısır'dan olmak üzere yaklaşık bin 400 doktorun ve çocuk sağlığı konusunda uzman bilim adamlarının katıldığı belirtildi.

Yaklaşık 1400 doktorun ve çocuk sağlığı konusunda uzman bilim adamının katıldığı kongre 25 Ekime kadar devam edecek. Kongrede 2 panel, 6 oturum, 7 konferans gerçekleştirilecek, çocuk hakları, çocuk hastalıkları ile yeni aşılar gibi konuların görüşülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler