PEN Şiir Ödülü Sait Maden'e

Bu yılki PEN Şiir Ödülü, Dünya Yazarlar Birliği PEN Türkiye Yönetim Kurulu tarafından, özgün şiirleri ve dünya şiirinden yaptığı çevirilerle büyük katkılarda bulunması dolayısıyla usta şair Sait Maden'e verildi.

Yayınlanma: 18.03.2011 - 10:55
Abone Ol google-news

Sait Maden 1950’de, 18 yaşında, Varlık Yayınları’nın düzenlediği çeviri şiir yarışmasında Baudelaire’den uyarladığı bir şiirle birincilik ödülü kazanmış, 1956’da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar SANAT » Alm. Kunst (f), Handwerk (n), Fr. Art (m) (manuel), İng. Art; Craft. Hayâlde ve gerçekte bulunan bir güzelliğin, bir duygunun hünerli bir şekilde anlatımı. Sanat, basit bir ifâdeyle, kâbiliyettir. Bütün kâinatı yoktan var eden Allahü teâlâ gerçek sanat sâhibidir. Yarattıkları bâzı canlı ve can...

Akademisi Resim Bölümü’nü bitirmiştir. Şiirlerini Açıl, Ey Gizem (1996), Yol Yazıları ve Hiçlemeler (1997) adlı kitaplarda toplayan şair ayrıca Lorca’nın bütün şiirlerinin yanı sıra Baudelaire, Octavio Paz, Neruda, Aragon, Eluard, Mayakovski gibi şairlerden çeviriler kazandırmıştır. İnsanlığın beş bin yıllık şiir birikiminden derlediği Şiir Tapınağı (1985) benzersiz bir başucu kitabıdır. Türkiye PEN logosu ile Dünya Şiir Günü logosu’nun da elinden çıktığı Sait Maden aynı zamanda usta bir grafik sanatçısı, yaratıcılığa adanmış, tertemiz  bir yaşamdır.

PEN Şiir Ödül Töreni ileriki bir tarihte açıklanacak. Bu yılki Dünya Şiir Günü Bildirisi'ni de Sait Maden kaleme aldı.

pen.org.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler