PEN'den destek ziyareti

PEN International ve Londra merkezli sivil toplum kuruluşu Article 19’in temsilcileri gazetemiz yazarı Aydın Engin’le görüştü.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 12:28
Abone Ol google-news

Aydın Engin’den 10 yazar ve yöneticimiz hakkında bilgiler alan heyet, Cumhuriyet’e destek mesajlarını iletti

PEN International’ı (Uluslararası Yazarlar Birliği) temsilen birliğin Uluslararası Politika ve Savunu Direktörü Sarah Clarke ile Londra merkezli sivil toplum kuruluşu Article 19’i temsilen kuruluşun Avrupa ve Orta Asya Şefi Katie Morris ve Türkiye çalışmaları ekibinden Georgia Nash gazetemize destek ziyaretinde bulundular. Gazetemize yapılan operasyon sonrası tutuklanan 10 yazar ve yöneticimiz hakkında bilgiler alan heyet, gözaltına alındıktan sonra Hikmet Çetinkaya’yla birlikte yaşları nedeniyle tutuksuz yargılanmasına karar verilen gazetemiz yazarı Aydın Engin’le görüştü.

‘Hükümet kestirmeden gitmek istemedi’

Aydın Engin, heyetin soruları üzerine şu bilgileri aktardı: “Şu anda bizim tek önemli hedefimiz var. Hapisteki 10 arkadaşımızı tekrar aramıza almak. Onların hiç olmazsa tutuksuz yargılanmalarını istiyoruz.”

‘Desteğimiz sizinle’

Görüşme sonunda gazetemize destek vermek için “ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını” ileten heyet, ocak ayının sonunda Türkiye’de İstanbul, Ankara ve mümkün olursa Diyarbakır’da Nobelli yazarlar ve yayıncılarımızın da yer alacağı bir uluslararası grupla Türkiye’deki OHAL sonrası olanları uluslararası kamuoyunda farkındalık yaratmak amaçlı tartışmaya açacakları etkinlikler düzenleyeceği haberini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler