Pera Müzesi'nde son günler

Picasso Suite Vollard Gravürler ve Hippodrom / Atmeydanı: İstanbul'un Tarih Sahnesi sergilerini görmek için Pera Müzesi'nde son haftaya girildi.

Yayınlanma: 10.04.2010 - 22:59
Abone Ol google-news

20. yüzyıl sanatının büyük ustası Pablo Picasso (1881-1973), dönemin efsanevi sanat simsarı Ambroise Vollard’ın siparişi üzerine, 1930 - 1937 tarihleri arasında yaptığı 100 gravürden oluşan “Picasso - Suite Vollard Gravürler” sergisi ile küratörlüğünü Ekrem Işın’ın bilimsel danışmanlığını ise Brigitte Pitarakis ve M. Baha Tanman’ın yaptığı “Hippodrom / Atmeydanı: İstanbul’un Tarih Sahnesi” sergisini Pera Müzesi’nde görmek için son günler.

Yalnızca usta bir ressam değil, aynı zamanda bir heykeltıraş, seramikçi ve gravürcü de olan Picasso’nun en önemli ürünleri arasında yer alan Suite Vollard serisinde, genel olarak aşk, çıplaklık, erotizm, dinginlik, tutku, kaos ve mitolojik temalar olduğu kadar özyaşamöyküsel izler de görülür. Fundacion Mapfre’ye ait olan ve ülkemizde ilk kez sergilenen bu set, az sayıda bütün olarak korunabilmiş setlerden biridir.

Olağanüstü  güzellikteki anıtların süslendiği görkemli Hippodrom’u ve Osmanlı döneminin Atmeydanı’nı adeta yeniden kuran ve çevresindeki yaşamı irdeleyen “Hippodrom / Atmeydanı: İstanbul’un Tarih Sahnesi” sergisinde ise, çeşitli müzelerden ve özel koleksiyonlardan derlenmiş son derece görkemli eserler, 4. yüzyıldan arkeolojik bulgular, mimari çizimler, resimler, fotoğraflar ve gündelik yaşam objeleri yer alıyor. Bugün yerinde yeller esen pek çok kültürel mirasımızdan haberdar olma imkanını kaçırmamak gerekir.

Açılıdığı  günden bu yana, izleyicilerden yoğun ilgi gören ve paralel etkinliklerle desteklenen her iki sergi, 18 Nisan 2010 tarihine kadar Pera Müzesi’nde ziyarete açık olacak. www.peramuzesi.org.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler