'Petrol fiyatı düşüşü Türkiye'nin yararına'
BP Türkiye Başkanı Bud Fackrell, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye gibi ithalatçı ülkelere olumlu etki yapacağı çok net, zira enerji maliyetlerinin düşmesini sağlayacaktır" dedi.

BP Türkiye Başkanı Bud Fackrell, petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye ve BP'ye etkisini değerlendirdi. Enerjinin, net ithalatçı olan Türkiye'nin ekonomik büyümesi için önemli bileşen olduğunu anımsatan Fackrell, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye gibi ithalatçı ülkelere olumlu etki yapacağı çok net, zira enerji maliyetlerinin düşmesini sağlayacaktır" dedi.
BP'nin fiyatların 80 doların altına düşmesi halinde stratejisinde değişikliğe gidip gitmeyeceği sorulan Fackrell, petrol fiyatının piyasa koşullarına bağlı olarak global arz ve taleple belirlendiğini hatırlattı ve şöyle devam etti: "Fiyatlar konusunda konuşmak biraz spekülatif oluyor. Geçtiğimiz yıllarda hem yüksek hem de düşük fiyatlar gördük. Petrol fiyatları ve enerji maliyetlerindeki dalgalanmalar, sadece üreten veya ithal eden ülkeleri değil, dünya çapında tüm ekonomileri etkiler. Yani daha genel bir etki gösterir. Bugünün petrol fiyatı, yarının petrol fiyatı değildir. Gelecekte de artışlar veya düşüşler görebiliriz."
Fackrell, BP'nin petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki yatırım stratejisinin uzun dönemli olduğunu, fiyat değişikliklerine bağlı olmadığını vurguladı.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
İktidarın 'anayasa' hesapları
-
Çakarlı cipin sahibi ne kadar vergi ödedi
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
Okuyan'dan kritik değerlendirme
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı