Piknik alanları ilaçlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Park, bahçeler, piknik alanları ve plajları haşerelerle mücadele kapsamında ilaçlıyor.

Yayınlanma: 11.06.2011 - 14:15
Abone Ol google-news

Çevre Koruma Müdürlüğü, İstanbul'da bulunan toplam 2 bin 800 ha alanlık mesire alanlarında kene ilaçlamalarına başladı. İstanbul'da yurttaşların piknik yapmak için en çok tercih ettiği Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Çekmeköy, Beykoz ve Şile ilçelerindeki mesire alanları başta kene olmak üzere haşerelere karşı ilaçlamalar aralıksız sürüyor. Mesire alanlarında, sivrisinek ve karasinek mücadelesine ise şubat ayında başlanarak üreme noktaları ilaçlanıyor.
 

18 Halk plajında sivrisinek, larva, kene ve karasinek mücadelesi devam ediyor

Öte yandan yaz sezonuna hazırlık amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 18 halk plajında sivrisinek larva, kene ve karasinek mücadelesi devam ediyor. Bu ilaçlamalar dahilinde Şile, Florya, Kadıköy, Beykoz, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki halk plajlarında 28 bin 700 m uzunluğunda sahil şeritlerinde sezon boyunca ilaçlanıyor.
 

Her gün ilaçlama sürüyor

İstanbul genelinde haftanın her günü sabah 08.30 ile gece 23.30 saatleri arasında vardiyalı olarak uzman biyolog, ziraat mühendisi ve kimyagerlerin denetiminde gündüz larva ve gece uçkun sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi vektörlerle mücadele çalışmalarında etkinliğin artırılması için bünyesine yeni kattığı; 149 adet amacına özel dizayn edilmiş çift kabin kamyonet ilaçlama aracı, 6 Zodyak ilaçlama botu, 2 göl ve sazlık alanlar için hovercraft ile kış aylarında 350 personel, 150 ekip, bahar ve yaz aylarında 450 personel, 225 ekip ile vektörlerle mücadele çalışmalarına devam edecek. İlaçlama çalışmalarında kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) tavsiyelerine uygun, çevreye ve insan sağlığına herhangi bir zararı olmayan ilaçlardan ve biyolojik larvasitlerden oluşuyor. "444 0 227" numaralı İlaçlama Birimi Çağrı Merkezi veya ALO 153 İBB Beyaz Masa arandığında, şikâyetin geldiği bölgeye acil müdahalede bulunuluyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler