Pi'nin tinsel yolculuğu

En iyi yönetmen, görsel efekt, görüntü yönetmeni, özgün müzik Oscar’larını alan dramatik serüven, Pi’nin fiziksel ve tinsel yolculuğunu yetkinlikle aktarıyor.

Yayınlanma: 02.05.2013 - 14:44
Abone Ol google-news

Kanadalı yazar Yann Martel’in çok satışlı romanından uyarlanan film, Pondicherry hayvanat bahçesinin bekçi çiftinin oğulları Piscine Molitor Patel’in, kısaca Pi’nin destanını anlatıyor. Ekonomik zorluklardan ötürü Pi ve ailesi Kanada’ya yerleşmek amacıyla hayvanlarıyla birlikte yola  çıkarlar. Pasifik Okyanusu’nda fırtına çıkınca gemileri batar. Ebeveynlerini yitiren Pi, bir zebra, bir sırtlan, bir orangutan, Richard Parker adlı 300 kiloluk Bengal kaplanı ile kurtarma
sandalına biner.

Sonunda Richard Parker’la başbaşa kalan Pi, 227 gün süresince besin zincirine kurban gitmez. 2001’de çıkar çıkmaz dünyada büyük yankılar uyandıran roman, Pi’nin ergenlikten yetişkinliğe geçişini betimler. Kaplan ve Ejderha, Brokeback Dağı’nın yönetmeni Ang Lee öykünün karanlık yönlerinide koruyarak geniş izleyici kitlesine seslenen bir film yapmayı başarmıştır.

Yaşamda kalma savaşımını, anlatan, yaşamın anlamını, Tanrı, umut temalarını sorgulayan filmin Özel Bölümler’inde ön görselleştirme, özel efektlerin yapımı, yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, su tankında ve mavi ekran önündeki çekimler, dijital hayvanlar, balık yağmuru ve mirket adası sahnelerinin yapımı yer alıyor.

Life of Pi (Pi’nin Yaşamı) Yönetmen:
Ang Lee Oyuncular: Suraj Sharma,Irrfan Khan, Tabu, Rafe Spall, Gérard Depardieu, Adil Hussain, Ayush Tandon/ 2012, 121 dakika, Tiglon.

Format :
Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler