PKK'liler Türk dönercisine saldırdı

Terör örgütü PKK yandaşları, Brüksel'de bir Türk dönerci dükkanına saldırdı.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 15:04
Abone Ol google-news

Taş, sopa ve molotofkokteylleriyle dönerciye saldıran örgüt yandaşları, içerdekilere panik yaşatırken kısa sürede müdahale eden polis göz yaşartıcı gaz kullandı.

Örgüt yandaşlarının çevredeki Türk işletmelerine de saldırdığı olaylarda bir polis yaralandı, ancak gözaltına alınan olmadı.

Saldırıya hedef olan dönercide çalışan Ayfer Gül, müşterilere döner keserken bir anda saldırı olduğunu ve büyük panik yaşadıklarını anlattı. Gül, öncelikle kapıları kapatarak müşterileri arka bölüme aldıklarını ve herhangi bir patlama ihtimaline karşı elektriği kestiklerini söyledi.

Dükkana taş, demir ve molotofkokteylleri atılmasına rağmen, özel olarak yaptırdıkları camın kırılmamasının şansları olduğunu belirten Gül, polisin zamanında müdahalesinin muhtemel bir faciayı önlediğini ifade etti.

Gül, geçen yıl yakınlardaki bir başka şubelerine saldırı olması sebebiyle devamlı tetikte olduklarını dile getirdi.

Terör örgütü yandaşları, geçen yıl yaptıkları gösteride, aynı dönercinin şehir merkezindeki bir diğer şubesine saldırmış, camları kırmış ve bir çalışanı taş ve sopalarla yaralamıştı.

"Gençlik yürüyüşü" adı altında yılda bir kez, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelerek Brüksel'in kuzey tren istasyonu önünde toplanan örgüt yandaşları, trafiğe kapatılan caddelerde güney istasyonuna kadar yürüyerek, burada örgüt propagandası yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler