"PKK'yi terör örgütü olarak görmüyoruz"

'Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyoruz' diyen Başbakan Erdoğan'a BDP'li vekilden yanıt: 'Biz de PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz'

Yayınlanma: 05.06.2010 - 07:16
Abone Ol google-news

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yapılan yürüyüşte çıkan arbede de BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kalça kemiği kırılmasını ve Şırnak'ta, dün akşam saatlerinde polise ait zırhlı bir aracın kaza ile bir çocuğa çarpıp ölümüne neden olmasını Taksim Meydanı'na yürüyerek protesto etti.

e-kolay'ın haberine göre BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel burada yaptığı konuşmada "Netanyahu ile aranızda ne fark var, o Filistin halkına bunu uyguluyor siz de Kürt halkına bunu uyguluyorsunuz. Başbakan diyor ki "orada Hamas var, Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyoruz, PKK ile onu karşılaştırmak isteyenler var" diye. Sayın Başbakan biz de PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyoruz bunu bir kez daha buradan hatırlatıyoruz. Başbakan siz bugün 20 milyon Kürdü tanımadığınız sürece gerçek anlamda barış olmaz."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler