Polis: Biz terörist değiliz, onlar terörist

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın polislere "Bu kenti terörize ettiniz. Kentte hiç bir hak ve özgürlüğü kullandırmıyorsunuz" demesi üzerine bir polis yetkilisi "PKK terör örgütü diye bir terörist grubumuz var, biz değiliz terörist, onlar terörist" karşılığını verdi.

Yayınlanma: 25.11.2012 - 18:50
Abone Ol google-news

Demokratik Özgür Hareketi, KESK ve BDP üyesi bir grup, düzenledikleri yürüyüşle kadına yönelik şiddeti protesto etti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Urfa Kapı'da toplanan kadınlar, Dağkapı Meydanı'na yürümek isteyince güvenlik önlemleri alan polis yürüyüşe izin vermedi.

Grup içerisinde bulunan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ile diğer kadınlar yürümek isteyince kadın polisler ile yürümek isteyen kadınlar arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Yasal başvurularına rağmen yürüyüşlerine izin verilmediğini ileri süren Kışanak, ''Polis 'biz engellemiyoruz, valilik engelliyor' diyor. Bu kenti terörize ettiniz ya, bu kentte hiçbir hak ve özgürlüğü kullandırtmıyorsunuz. Bu kentte terörü siz yaratıyorsunuz'' dedi.

Bunun üzerine polis yetkilisi, ''Hayır biz terörize etmiyoruz. Bizim terörist bir grubumuz var zaten. PKK terör örgütü diye bir terörist grubumuz var, biz değiliz terörist, onlar terörist. Siz yanlış biliyorsunuz. Eli silahlı bir grup var onlar biz değiliz'' diye yanıt verdi.

Kışanak bunun üzerine ''Burada bir grup kadın en temel hakkının kullanmaya çalışıyor, bunu siz silah zoruyla engelliyorsunuz'' deyince, polis de ''Kanun bunu ortaya koyuyor biz değil. Kanunu googleden öğrenelim. Kanuna bakıyorum googleden toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunun açıyorum. Gültan hanım kanunu çıkardı niye komik olsun ki. (Google'yi açan polis yetkilisi) hemen açtım bakın 2911 sayılı kanun. Biz bu şehirdeki bütün insanların hakkını koruyoruz.'' şeklinde konuştu.

Burada bekletilen kadınlar daha sonra Dağkapı Meydanı'na geçmelerine izin verildi. Burada kadınlara yönelik bir konuşma yapan Kışanak, kadınlara karşı şiddeti lanetlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Kadınlara köleliği reva görenlerle, mazlum halklara, Kürt halkına, Filistin halkına zulmü ve köleliği reva görenlerin aynı zihniyette olduğunu savunan Kışanak, şöyle dedi: ''Kadınlar olarak irademizden, ne Kürt halkının özgürlük mücadelesinden asla taviz vermeyeceğiz. Biz kadınlar bu ülkeye özgürlüğü ve barışı getireceğiz. Evimizde de ülkemizde özgür yaşayacağız. Bunu hiç kimse engelleyemeyecek.''

Kadına yönelik şiddetin boyutlarına dikkati çeken Kışanak, ''Türkiye'de her gün 3 kadın şiddet sonucu yaşamını yitiriyor. Onlarda kadın devletten koruma istediği halde, beni öldürebilir bir erkek diyerek başvurduğu halde devlet korumadı ve bu kadınlar katledildi.'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler