Polise suçüstü

Anayasa değişikliklerinin oylandığı referandum, yasadışı birçok uygulamaya da sahne oldu. Kentin birçok yerinde görevli polislerin 2. kez oy kullanmaya çalıştığı belirlendi.

Yayınlanma: 13.09.2010 - 07:21
Abone Ol google-news

CHP Üsküdar İlçe Örgütü üyesi avukat Uğur Yetimoğlu, Üsküdar bölgesinde, polislerin ve Başbakanın koruması olduğunu söyleyen emniyet görevlilerinin yasaya aykırı oy kullandıklarını belirtti. Yetimoğlu, bu kişilerin sandık kurulunda görevleri olmadıkları ve seçmen bilgi kartları olmadığı halde emniyetten verilen fotokopi belgelerle oy kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

İP’den suç duyurusu

İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurulu üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Hıdır Hokka, bazı ilçelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla şikâyette bulundu. Beykozda 1 okuldan 2 mührün çalındığını, Üsküdarda 1 sandık kurulu başkanının oy kullananlardan seçmen kâğıtlarını topladığını, Kağıthanede imza listesinde adı bulunmayan bir yurttaşın eveti tercih edeceğini söylemesi üzerine oy kullandırıldığını ileri süren Hokka, Beşiktaştaki 1 sandıkta da görevlilerin oy pusulalarının evet bölümüne mühür bulaştırılarak seçmenlere verdiğini iddia etti. Hokka, bazı ilçelerde polislerin görev kâğıtları olmadan oy kullandıklarını, Beykozda AKP, 34 TF 4634 plakalı aracının propaganda yapmayı devam ettiğini savundu. Hokka, Kartalda 1 okulda da liste dışındaki kişilere oy kullandırıldığını savundu.

 

‘Mükerrer oy kullandılar’

TKPden yapılan açıklamada da, birçok ilçede polislerin mükerrer oy kullandığını tespit ettikleri belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: Polisler Erdem A. ve Zeki B, hem görev bölgelerinde hem de kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullanmıştır. 34 A 63612 plakalı polis minibüsü Ahmet Keleşoğlu İ.Ö.Ona gelerek grup halinde oy kullandı. Daha sonra Üsküdar Lions İ.Ö.Onda tekrar oy kullanmak isteyen ekip hakkında tutanak tutuldu. Beyoğlunda da 42 polis sahte belgelerle oy kullandı. 1188 Nolu sandıkta polis memurları 31, 1189 nolu sandıkta ise 9 sahte oy kullandı.”

İstanbulda yaşanan diğer sorunlardan bazıları şöyle:

Maltepede oyların sayımı sırasında AKPli ve CHPliler arasında kavga çıktı. Okula çok sayıda polis ekibi sevk edilirken kalp spazmı geçiren AKP’li Bülent Gürpınar hastaneye kaldırıldı.

Yurtdışında yaşayan ve Atatürk Havalimanında oy kullanmak isteyen bir grup yurttaşın oy kullanmalarına izin verilmedi.

Şile, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköyde polisler, görev kâğıtlarının fotokopisiyle 2. kez oy verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler