Polislerden HDP’li Encü’ye: Devlet benim sen kimsin

Polis, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün Cizre'ye girişine izin vermedi. Encü, polisin kendisine, "Devlet benim sen kimsin?" dediğini söyledi.

Yayınlanma: 22.01.2016 - 15:38
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 41. gününe girdi. 60’tan fazla insanın yaşamını yitirdiği ilçeden her gün ölüm ve yaralanma haberleri geliyor.

Gece Cizre’ye giden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, ilçenin dışında bulunan çatışmalardan etkilenmeyen, insanların sokağa çıkabildiği Konak mahallesinde bir evde kaldı. Sabah ilçe merkezine gitmek isteyen Encü ve beraberindekilerin bulunduğu araç polisler tarafından zırhlı araçlarla yolu kesilerek durduruldu.

İlçeye girişine izin verilmediği belirtilen Encü, “Önümüzü kesen polisler ‘özellikle size yasak’ dedi. Etrafımız pek çok zırhlı araçla kuşatıldı. İlçenin durumunu görmek istediğimi söylediğimde oradaki polisler ‘ devlet benim sen kimsin?’ dedi. Buradaki pek çok polis ve pek çok görevli memurla bu diyaloğu son dönemde yaşıyoruz. Herkes  ‘devlet benim’ diyor. Birçok insan kendini devlet yerine koyuyor. Ben de ‘Siz devletseniz ben neyim’ diye soruyorum” diye konuştu.

Şırnak kent merkezine döndüğünü ifade eden Encü, Şırnak Devlet Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret ettiğini söyledi.

Önceki gün Cizre’de yaralanan Helin Öncü’yü ziyaret etmek istediğini ancak buna izin verilmediğini belirten HDP’li Encü, Helin’in bilincini açık olduğunu, durumunun iyi olduğunu ancak kendisi için gözaltı işlemi uygulandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler