Polonya 14 rüzgar tesisi kuracak

Polonya Ulaştırma Bakanlığı, Baltık Denizi'nde 14 rüzgar tesisinin kurulması için lisans verdiğini açıkladı.

Yayınlanma: 30.11.2012 - 16:50
Abone Ol google-news

Polonya Ulaştırma Bakanı Slawomir Nowak, ABD, Çin ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden uzmanların katılımıyla Polonya'nın Baltık Denizi'ndeki Sopot kasabasında düzenlenen enerji konferansında, enerji alanında ülkesinde yaşanan son gelişmelerden söz etti.

Nowak, Avrupa Birliği'nin 2030 yılına kadar çeşitli yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya yönelik beklentilerini karşılamak için, ülkesinin enerji alanında bu yıl 28 proje başvurusunu kabul ettiğini bildirdi.

Yasaların, Baltık Denizi kıyılarında 14 rüzgar tesisinin kurulmasına izin verecek şekilde yeniden düzenlediğini belirten Nowak, ilk tesisin ne zaman açılacağı konusunda bilgi vermedi.

Bakan Nowak, Polonya'nın kuzeyini, rüzgar, nükleer ve likit enerjisi, kaya doğalgazı üretimi gibi projelerle ülkenin enerji merkezi ve ihracatçısı haline getirmek istediklerini kaydetti.
Enerji alanında Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak için, enerji kaynaklarını çeşitlendirmenin yollarını arayan Polonya, doğalgazının yüzde 70'ini, hampetrolününse yüzde 90'ını Rusya'dan ihraç ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler