Postacılar da aşı istiyor

Türk Haber-Sen, yaptıkları görev dolayısıyla risk altında olan gişe memurları ve postacılara domuz gribi aşısı yapılması için PTT Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 08:55
Abone Ol google-news

Basın, yayın ve iletişim hizmetleri hizmet kolunda yetkili sendika olan Türk Haber-Sen, domuz gribi salgınına karşı PTT bünyesinde çalışan personelin korunması amacıyla girişimde bulundu.

Sendika Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Genel Mevzuat Sekreteri Mehmet Fevzi Erdoğan imzasıyla PTT Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, H1N1 virüsünün diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayıldığı, Sağlık Bakanlığı'nın bulaşıcı hastalığa karşı risk grupları oluşturarak tedbirler aldığı belirtildi.

PTT'de çalışan gişe memurları ve posta dağıtıcılarının yaptıkları görevden dolayı risk altında olduğuna dikkat çekilen yazıda, bu nedenle Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak gişe memurları ve postacıların aşılanmasının sağlanması istendi.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut yaptığı açıklamada posta dağıtıcıları ve postane gişelerinde çalışan personelin, domuz gribi konusunda sağlık çalışanları gibi Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen risk gruplarına girdiğini düşündüklerini söyledi.

Dağıtıcıların gönderilerin alınması, ayrılması ve dağıtılması sırasında binlerce yurttaş ve gönderiyle temas ettiğini vurgulayan Karadavut, bu temasların virüsün çalışanlara geçmesi açısından uygun ortam yarattığını ifade etti. Karadavut, posta dağıtıcılarının aynı zamanda yurtdışından gelen gönderilere de doğrudan temas ettiğine dikkati çekerek, özellikle bu gönderilerin hastalığın çalışanlara geçmesine yol açabileceği endişesini taşıdıklarını belirtti.

Karadavut, gişelerde görevli personelin de vatandaşların taleplerini karşılarken gün içinde binlerce kişiyle doğrudan temas halinde olduklarını ve ciddi risk altında kaldıklarını dile getirdi.

Tüm bu endişelerle PTT Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını bildiren Karadavut, genel müdürlüğün taleplerini Sağlık Bakanlığı'na taşımasını beklediklerini söyledi.

İsmail Karadavut, risk altında bulunan posta dağıtıcısı ve gişe memuru sayısının 18-20 bin civarında olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler