'Profesyonel ordu göreve başladı'

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, profesyonel ordunun güney hududunda göreve başladığını söyledi.

Yayınlanma: 27.04.2011 - 17:22
Abone Ol google-news

NTV'den Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 27 Nisan e-muhtırasından, balyoz tutuklamalarına kadar bir çok konuda konuştu.

Balkaç: 27 Nisan e-muhtırasının yıl dönümü bu konu hakkında ne diyeceksiniz?

Gönül: 2002'de bir seçime giriyoruz, sandıkların başında temsilcilerimiz yok. Genel Başkanımız seçime giremiyor. Kimse bizim seçimi kazanacağımızı tahmin etmiyor. İnsanları kötü niyetle yorumlamamak lazım. Ama kararı millet verir. Bu bildiriyi verenlerin yasal kanalları var. Milli Güvenlik Kurulu var. Sayın Başbakan'la, Cumhurbaşkanı ile görüşme şansları var. Ama onlar farklı bir tavır uyguladılar. Hükümette gereğini yaptı.


Balkaç: TSK'nın komutanlarının yüzde 10'u tutuklu bu terörle mücadelede bir zaafiyet yaratır mı?

Gönül: Kişilerle kurumları karıştırmamak lazım. Kişiler hata yapabilir ama, kurumlar yapmaz. Bizim bir tane ordumuz var ikinci ordumuz yok. İçinde hata yapanları varsa elbette hesabını verecek. Bütün ülkeler silahlı kuvvetlerine toz kondurmaz. Ülkeler arasındaki münasabetlerde, silahlı kuvvetlerin gücü kadar sesiniz yükselir. Bir jandarma albay görevinin on yılını mahrumiyet bölgesinde geçirir, dağlarda. Onun için insanların bu taraflarına saygı göstermek lazım. Türk Silahlı Kuvvvetleri'nde görev her zaman yapılır.


Balkaç: CHP'nin bedelli askerlik önerisi gerçekçi mi?

Gönül: Gerçekleşmesi mümkün görünmüyor. Sevr anlaşması mecburi askerliği kaldırın diyordu. Biz tabi kaynaklar bakımından zengin bir ülke değiliz. Bizim zengiliğimiz çalışkan insanlarımız. Profesyonel ordu şu an zaten göreve başladı, 6 tümen güney hududunda görev yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler