''Proje Kent 2011'' başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin hazırladığı ''Proje Kent 2011'' etkinliğinde, Türkiye'de ilk defa hidrojen ile çalışacak deniz taşıtı ''Martı'', atıklardan kazanılan malzemeler kullanılarak yapılan yelkenli ''Vesta'' ve insansız hava araçlarının maketleri dikkat çekti.

Yayınlanma: 05.04.2011 - 13:29
Abone Ol google-news

İTÜ'nün Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Usta, geleceğin mühendislerinin düzenlediği ARGE çalışmasının önemli olduğunu belirterek, son zamanlarda öğrenci kulüplerinin projelerinin aktifleştiğini, bugünlere gelmenin kolay olmadığını ve bunun uzun bir süreç aldığını kaydetti.

Prof. Dr. Usta, İTÜ öğrencilerinin yaptığı projelerin büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, bu projelerin üretiminde akademisyenlerin danışmanlık görevi yürüttüğünü, en çok çabayı ise öğrencilerin harcadığını söyledi.

İTÜ öğrencilerinin gelişimi için ders programlarında analitik beceri kazandırmanın yanı sıra profesyonel tasarımı da hayata geçirdiklerini anlatan Usta, öğrencilerin mühendislik standartlarına ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Arı Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker de yaptığı sunumda, inovasyon, girişimcilik ve ARGE'nin bulunduğu yerlerde başarılı yatırımların oluştuğunu belirterek, başarılı ARGE'ler için zaman gerektiğini ifade etti.

Peker, teknokentlerin, öğrencileri ürün üretme ve hizmet sunmalarına destek verdiğini anlatarak, ''Bunu sadece İTÜ'de değil, bütün üniversitelerde yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'de teknoparklar ve teknokentler gelişiyor. Üniversite, sanayi ve devlet arasında dönüşüm bulunuyor. Teknokentler de bunlar arasında ileşitimi sağlıyor'' dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, proje fuarındaki Türkiye'de ilk defa hidrojen ile çalışacak deniz taşıtı ''Martı'', atıklardan kazanılan malzemeler kullanılarak yapılan yelkenli ''Vesta'' ve insansız hava araçlarının maketlerini inceledi.

Nanoteknoloji, internet, gömülü sistemler, yeni nesil cihazlar, endüstriyel otomasyon ve enerji verimliliği konularıyla devam edecek etkinlik, 7 Nisan'da sona erecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon