Putin, Leopar denetiminde

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Sibirya bölgesindeki Harkassiya Cumhuriyeti'ni ziyaret ederek burada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kar leoparlarını koruma çalışmalarını denetledi.

Yayınlanma: 21.03.2011 - 10:09
Abone Ol google-news

İngilizce yayın yapan "Russia Today" televizyonu Putin'in, kar leoparlarını koruma merkezinde görevli bilim adamlarıyla yaptığı görüşmede, Rusya'nın uzak doğu bölgesindeki kaplanlar için kurmayı planladıkları rehabilitasyon merkezinin benzerinin kar leoparları için de kurulması önerisinde bulunduğunu duyurdu.

Putin, görüşmenin ardından bölgeye ziyaretinden bir hafta önce bilim adamları tarafından yaralı bir şekilde yakalanan Mongol leoparını görmeye kendi kullandığı kar motoruyla gitti.
Putin, iyileştirilen, kafesinde uyuyan Mongol leoparını bir süre inceledi. Daha sonra uyutulan leopar helikoptere bindirilerek doğal ortamında serbest bırakıldı.

Bilim adamları, soyları tükenme tehlikesindeki bu leoparlar hakkında daha fazla bilgi alabilmek için doğal ortama bıraktıkları Mongol leoparınına uydular aracılığıyla izlenebilecek bir elektronik boyunduruk taktı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler