Putin: ‘Sıra bana gelince, koronavirüs aşısını mutlaka olacağım’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sputnik V aşısını henüz yaptırmadığını açıkladı. Yıl sonu basın toplantısında konuşan Putin, sıranın kendisine gelince koronavirüs aşısı olacağını belirtti.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 13:57
Putin: ‘Sıra bana gelince, koronavirüs aşısını mutlaka olacağım’
Abone Ol google-news

Rusya lideri Vladimir Putin, yıl sonu basın toplantısını düzenliyor. Toplantıda kendisine yöneltilen koronavirüse karşı aşısı olup olmadığı sorusuna, yanıt olarak henüz olmadım cevabını verdi. Putin açıklamasında, öncelikli gruplara yapılmaya başlanan aşıyı 'sırası gelince olacağını' söyledi.

Salgın nedeniyle video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıda Rusya Devlet Başkanı,“Aşı yaptırmamak için bir sebep yok, zira bizim aşımız (Sputnik V) güvenli. Yaygın aşılama korona virüsüyle mücadele için gerekli olan bir önlem. Mümkün olduğunda mutlaka aşı yaptıracağım" diye konuştu.

RUSYA KORONAVİRÜS TESTLERİNDE İLK ÜÇTE

Putin’e yöneltilen bir başka soru, Rusya’nın sağlık sisteminin koronavirüs pandemisi gibi büyük sorunlara ne denli hazırlıklı olduğuna ilişkin soruyu da cevaplandırdı.

Ülkesinin yapılan koronavirüs testlerinin sayısı bakımından dünya genelinde ilk üçte yer aldığını kaydeden Putin, Rusya’nın koronavirüse karşı ilk aşı üreten ülke olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı ülkesinin tescil edilmiş ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V’ye ilişkin, “İyi bir aşı, hem güvenli hem de hızlı etki ediyor” dedi.

Kaynak: Sputnik


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler