'Randevu almadan gidebilirsiniz'

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta 1 Temmuz 2013 itibariyle Aile Hekimliği için de randevu sistemine geçildiğini duyurmuştu. Ancak Bakanlık'tan bu hafta gelen açıklamada yanlış anlaşılmalara neden olduğu gerekçesiyle sisteme dair yeni bir yazı geçildi. Bakanlık, aile hekimine başvurulması için randevunun şart olmadığını belirtti.

Yayınlanma: 02.07.2013 - 14:29
Abone Ol google-news

Bakanlık, aile hekimine başvurulması için randevunun şart olmadığını belirtti.  İşte o detaylar:

Merkezi Randevu Sistemi ile özellikle sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesi ve muayenelerin gün içine dengeli dağıtılması hedeflenmektedir. Böylelikle vatandaşlarımız hastanelerde ve Aile Sağlığı Merkezlerinde sıra bekleyerek zaman harcamayacak, kendilerinin belirlediği zaman diliminde kolaylıkla sağlık hizmeti alabileceklerdir.


 Hastalar randevularını nasıl alacaklar?

Hastalar randevularını; ALO 182, www.hastane randevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlarına “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması’nı indirerek zahmetsizce alabilirler.


Muayene olmak için randevu almak zorunluluğu var mı?

Hayır. İsteyen vatandaşlarımız randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Ancak randevu ile gidildiği takdirde muayene sırası beklemeden, kendilerine uygun zaman diliminde kolaylıkla muayene olabilirler.

Acil durumlarda da randevu alınacak mı?

Aile hekimine muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değildir. Randevu sistemi hastalarımızın konforlu sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Ancak ayaktan başvuran hiçbir hastamız da mağdur edilmeyecek, muayenesi yapılacaktır. Acil olarak gelen hastalara ise öncelik tanınacaktır.

Aile Hekiminin izinli olduğu durumlarda nasıl randevu alınacak?

Hastalarımız kendi Aile Hekimlerinin izinli olduğu durumlarda, kendi aile hekimlerine vekâlet eden aile hekimine ayaktan başvurarak muayenelerini olabilecekler.

Randevu hizmeti karşılığında herhangi bir ücret ödenecek mi?

Bakanlığımız tarafından randevu hizmeti karşılığında vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Vatandaşlarımız 182 no’lu telefonu aradıklarında sadece bağlı bulundukları operatörün tarifesine göre ücret ödemektedir. Vatandaşlarımız ayrıca İnternet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalar ile ücretsiz olarak randevu alabilmektedir.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon