"Rapor ay sonuna kadar tamamlanacak"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DTP hakkındaki kapatma davasında, raportörlerin bu ayın sonuna kadar raporlarını tamamlayacaklarını ifade ettiklerini bildirdi.

Yayınlanma: 14.10.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yargı muhabirleriyle Anayasa Mahkemesi'nde bir araya geldi. Burada, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, DTP'nin kapatılması davasına ilişkin raporun, röportörler tarafından hazırlandığını, bu ayın sonuna kadar da raporun hazırlanarak mahkemenin gündemine taşınıp görüleşeceği kaydetti. Askere sivil yargı yolunu açan yasayla ilgili raporun da bugünler de tamamlanacağını belirten Kılıç, "Kürt Açılımına"a ilişkin, Anayasa Mahkemesi'nin Türkçenin dışında bir dili nasıl değerlendireceğinin sorulmasının üzerine ise, "Bizim önümüze gelme ihtimali olan konularda görüş bildiremeyiz" dedi.

Kılıç, yine bir soru üzerine Anayasa Mahkemesi'nin yapılanmasıyla ilgili bir talebin kendilerine gelmediğini, Yargıtay'ın bu konuda kendi taslağını TBMM'ye sunduğunun hatırlatılması üzerine de "Bize görüş sunulursa kurula götürürüz" diye konuştu.
Kılıç, Anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de, konunun yasama organını ilgilendiren bir konu olması nedeniyle, TBMM Başkanına sorulması gerektiğini söyledi.

"Anayasa'da tek madde 10 maddeyi değiştirebilir"

Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in "Anayasanın tek bir madde de değil, tam düzenlenmesi gerekir" sözlerini de, "Bir madde değişimi on tane maddenin değişimine de neden olabilir. Yapacağımız işe göre değişir bu" şeklinde değerlendirdi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi Raportörü Ali Rıza Aydın'ın rotasyon nedeniyle emekliliğine ilişkin ise, "Kendi iç düzenimizde takip ediyoruz. Sayıştay'dan gelen arkadaşlarla ilgili de yenileme yapılacak. Sayın Aydın da emeklilik talebini benden kendi istedi" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler