Reçetelerle ilgili uygulama ertelendi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özellikle tansiyon hastalarının ilaçlarını uzman hekim tarafından yazılması şartını elektronik alt yapısı tamamlanıncaya kadar erteledi. TEİS, Üç hekim imzası gerektiren reçetelerle ilgili SGK kararının tamemen kaldırılmasını istedi.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 09:12
Abone Ol google-news

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından son yayınlanan genelgede, bu durumun karışıklıklara neden olduğu belirtilerek, 19 Ekim tarihindeki uygulamaya geri dönüldüğü bildirildi.

Tüm Eczacılar İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, tansiyon hastalarının raporları olsa dahi yüzü aşkın ilacı sadece 3 uzman hekim (kardiyolog, nefrolog ve endokrin uzmanı) tarafından yazılması şartının vatandaşın ve eczacıların tepkisene neden olduğunu belirterek, "Erteleme çözüm değil, SGK ivedilikle bu düzenlemeden vazgeçmeli" dedi. Saydan şöyle devam etti: "Yetkililerin geri adım atmasındaki gecikme yüzünden dün ilaç yazdırmak isteyen vatandaşlarımızın öfkesiyle eczacılarımız karşı karşıya bırakılmıştır. İlaçlarını alamayan ve hastane hastane gezerek ilgili uzman hekimleri arayan vatandaşlarımız tepkilerini Sosyal Güvenlik Kurumu'na da bildirmiş, gerek eczacılarımızın gerekse vatandaşlarımızın tepkisiyle genelgenin ilgili maddesi ertelenmiştir.  Genelge de ayrıca 10 Kasımda uygulamaya geçecek SGK' nın bütün ilaçlarda kimyasal ve bioeşdeğer olanını değil, tedavi grubuna göre benzer etkide olan herhangi bir ilacı verebileceğine ilişkin maddede ertelenmiştir. Ancak bu ertelemeler, aynı sorunun ileri bir tarihte yeniden yaşanacağını göstermektedir. Hiçbir şekilde çözüm değildir. TEİS olarak SGK'nın ivedilikle bu düzenlemeden vazgeçmesi gerektiğini, aksi halde önümüzdeki günlerde yine vatandaşlarımız ve eczacılarımızın mağdur olacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler