Rize'de sel susuz bıraktı

Rize'nin Gündoğdu beldesinde meydana gelen heyelanın ardından yüksek katlı binaların üst katlarına su verilemiyor, su şebekesi ise çöktü.

Yayınlanma: 11.09.2010 - 13:42
Abone Ol google-news

Beldenin Hamidiye Mahallesi'ndeki Mavişehir Sitesi sakinlerinden Cengizhan Ketenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 katlı binanın en üst katında oturduğunu belirterek, ''Afettin ardından günler geçti. Ama hala suyumuz akmıyor. Binanın 7, 8. katlarına kadar su basıyor. Ama daha yukarılara basmıyor. Bayramı susuz geçirmek zorunda kaldık'' dedi.

Heyelandan önce de suyun tazyikinin yetersiz olması nedeniyle özellikle gündüzleri bazen suyun akmadığı zamanlar olduğunu, ancak heyelanın ardından hiç akmadığını anlatan Ketenci, şunları söyledi:''Hala bir çözüm üretilemedi. Sorduğumuzda teknik olanaksızlardan bahsediliyor. Bu sorundan dolayı suyu bir süre ara sokaklardan, çeşmelerden, sağlıklı olup olmadığını bilmediğimiz yerlerden almak zorunda kaldık. Kardeşim şehir merkezinde oturuyor. Bazen çamaşırlarımızı oraya götürüp yıkıyoruz. Sorunlarımızı bu şekilde aşmaya çalışıyoruz.''

Binanın 14. katında oturan Mustafa Yılmaz ise sorunlarıyla yeterince ilgilenilmediğini savunarak, ''Kimse bize bir şey söylemiyor. Sitenin bahçesine binadaki bir kişi su tankı koydu. Boşaldığı zaman bazen günde 10 kez aradığımız oluyor. Ama maalesef gelinmiyor. Eksiklikler var'' dedi.

Binanın sakinlerinden Şaban Sarı da 85 daire bulunan sitenin yarısına su verilemediğini ifade ederek, ''Alt katlarda da tazyikin yetersizliğinden dolayı şofbenin çalışmadığı oluyor. Soruyoruz, (su verilecek) diyorlar. Ama hala sorun çözülmüş değil'' diye konuştu.

Su şebekesi çöktü

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız ise, 26 Ağustosta yaşanan sel ve heyelan nedeniyle beldede büyük tahribat olduğunu vurgulayarak, ''Su şebekesi çöktü. Tamirat yapmaya çalışıyoruz. Hamidiye ve Taşlıdere mahallelerine su veriliyor, fakat şebekedeki kaçaklar nedeniyle 10. katlardan sonra üst katlara su basmıyor. Şebekedeki kaçakları önleyip üst katlara da su basmasını sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

Beldenin Bozkale ve Dağınıksu mahalleleri ile Hamidiye Mahallesi'nin Güzelsırt mevkisine hala hiç su verilemediğini bildiren Yıldız, şunları söyledi:''İlave şebekeler ile bu mahallelere su vermeye çalışacağız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanıyorum 10 gün kadar sonra beldenin tamamına su vermeye başlarız. Su veremediğimiz yerlere 30 adet su tankı koyduk. Bu tankları vidanjör ve başka şekillerde zaman zaman su dolduruyoruz. Ama bayramda personelimizin izinli olması nedeniyle bazı aksaklıklar yaşandı. Bu sorunları da kısa süre içinde çözeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler