Romanlar Çelik'i bekliyor
İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, Devlet Bakanı Faruk Çelik'i bölgeye beklediklerini söyledi.
Cıstır, yaptığı açıklamada, Selendi'de yaşanan olaylar sonrası Gördes ilçesine gitmek zorunda kalan Roman yurttaşların ağır bir travma yaşadığını, olayların başladığı günden bu yana bu vatandaşlara psikolojik destek verilmediğini savundu.
Yaşanan olaylar sonrası Ankara'nın soruna müdahaleyi, battaniye ve yemek yardımı olarak algıladığını ileri süren Cıstır, şunları kaydetti:
''Roman açılımı diye yola çıkan hükümet, 75 Roman'ın önünü açamamıştır. Konuya kolaycılıkla yaklaşıldı. Ölümle burun buruna gelen bu insanların yaşadığı travmanın ciddiyeti anlaşılamadı. Vatandaşlarımıza devletin güvencesi verildi. 'Geri dönün' dendi. Selendi'deki sivil toplum kuruluşlarının da çabaları oldu. Ancak Roman vatandaşların aklına hep o gün geliyor. Ortaya atılan her çözüm önerisine, 'Ya o günkü gibi olursa' diye yanıt veriyorlar. Öncelikle bu psikolojik travmanın dinmesi gerekiyor.
Süreci Ankara'dan yönetme çabası da başarısız olmuştur. Roman Açılımı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, bir an önce bölgeye gelerek vatandaşları dinlemelidir. 'Yürüyün hep birlikte Selendi'ye gidiyoruz' diyerek önderlik etmelidir.''
Cıstır, psikolojik destek konusunda çalışmaları bulunan sivil toplum örgütlerine de çağrıda bulunarak, Roman yurttaşlara destekte bulunmalarını istedi.
Video Haberler
-
İmamoğlu'ndan 'Türk Ocakları' göndermesi
-
İstanbul'da hareketli dakikalar
-
Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi
-
Osmaniye'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
-
Hareketli dakikalar: Milyonluk yatta can pazarı
-
Arda Turan'dan şaşırtan AKP yanıtı
-
Sarallara dev operasyon
-
'Elinde son derece ciddi bilgiler, belgeler var'
-
'Şahmeran' operasyonunda yeni gelişme
-
AKP'li başkandan işçiye tehdit
En Çok Okunan Haberler
-
En düşük emekli maaşı belli oldu
-
Lille yeni teknik direktörü Paulo Fonseca oldu!
-
Şirketlere kayyum atandı, binlerce hesaba el konuldu
-
Erdoğdu ve Torun, CHP'den istifa etti
-
Kulislerdeki 3 'Sedat Peker' söylentisi
-
Sarallara dev operasyon
-
Cumhur'a kötü haber, yüzde 7 kurtarmadı
-
Arda Turan'dan şaşırtan AKP yanıtı
-
İki konuda uzlaşı sağlandı
-
'Elinde son derece ciddi bilgiler, belgeler var'