Romanlar Çelik'i bekliyor

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, Devlet Bakanı Faruk Çelik'i bölgeye beklediklerini söyledi.

Yayınlanma: 11.01.2010 - 09:37
Abone Ol google-news

Cıstır, yaptığı açıklamada, Selendi'de yaşanan olaylar sonrası Gördes ilçesine gitmek zorunda kalan Roman yurttaşların ağır bir travma yaşadığını, olayların başladığı günden bu yana bu vatandaşlara psikolojik destek verilmediğini savundu.

Yaşanan olaylar sonrası Ankara'nın soruna müdahaleyi, battaniye ve yemek yardımı olarak algıladığını ileri süren Cıstır, şunları kaydetti:
''Roman açılımı diye yola çıkan hükümet, 75 Roman'ın önünü açamamıştır. Konuya kolaycılıkla yaklaşıldı. Ölümle burun buruna gelen bu insanların yaşadığı travmanın ciddiyeti anlaşılamadı. Vatandaşlarımıza devletin güvencesi verildi. 'Geri dönün' dendi. Selendi'deki sivil toplum kuruluşlarının da çabaları oldu. Ancak Roman vatandaşların aklına hep o gün geliyor. Ortaya atılan her çözüm önerisine, 'Ya o günkü gibi olursa' diye yanıt veriyorlar. Öncelikle bu psikolojik travmanın dinmesi gerekiyor.
Süreci Ankara'dan yönetme çabası da başarısız olmuştur. Roman Açılımı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, bir an önce bölgeye gelerek vatandaşları dinlemelidir. 'Yürüyün hep birlikte Selendi'ye gidiyoruz' diyerek önderlik etmelidir.''

Cıstır, psikolojik destek konusunda çalışmaları bulunan sivil toplum örgütlerine de çağrıda bulunarak, Roman yurttaşlara destekte bulunmalarını istedi.

 

RAPOR, BAŞBAKAN'A SUNULACAK


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler