RSF: Tutukluluk skandalına son verin

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler'den yeni çağrı: Anayasa Mahkemesi Dündar ve Gül’ü tahliye etmeli

Yayınlanma: 26.12.2015 - 02:48
Abone Ol google-news

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, tutuklulukları bir ayı bulan Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yaptı. Paris merkezli basın özgürlüğü kuruluşu, gazete avukatlarının 7 ve 16 Aralık’ta Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurulardan tahliye kararı verilmesini umduğunu bildirdi. Dündar ve Gül’ün mesleklerinin gereğini yerine getirdikleri için bir aydır tutuklu olduklarını hatırlatan RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Bürosu yetkilisi Johann Bihr, “Her geçen gün bu skandal daha da tahammül edilemez bir noktaya varıyor. Gazetecilerin derhal tahliye edilmesini ve haklarında ileri sürülen anlamsız suçlamalarının geri çekilmesini güçlü bir şekilde talep ediyoruz” dedi.

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü’nü Cumhuriyet’e veren RSF, birçok davadan yargılanan Dündar’a “her fırsatta dava” açıldığına dikkat çekti. Dündar’ın 17 Aralık’ta da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 5 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılandığı davadan hakim karşısında çıktığı, dava konusu yazıların “hükümetin daha sonra üstü kapatılan yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiği” belirtildi.

‘Hiç açılmamalıydı’

RSF, Çağlayan Adliyesi’nde silahlı sol bir örgütün martta rehin aldığı Cumhuriyet savcısının başına silah dayanmış halde gösteren fotoğrafını kamuoyuna yansıtmaktan yargılanan Dündar ve 17 gazeteciye ait dosyanın zaman aşımından düştüğünü “teselliyle öğrendiğini” ve “aslında davanın hiç açılmaması gerektiğini” kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler