"RTÜK üyeleri AKP'nin isteğini geri çevirmez"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Hükümet, Akman'ın istifasını gerçekten istese, bugüne kadar onların her istediğini yapan, hiçbir isteklerini geri çevirmeyen AKP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri bu isteği de geri çevirmez'' dedi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 10:15
Abone Ol google-news

CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yaptığı yazılı açıklamada, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, Alman yargısı tarafından ''Deniz Feneri soygununun asli sanığı ve kuryesi'' olarak tanımlandığını söyledi.

Baykal, mal varlığına tedbir konulan Akman'ın ''koltuğunda oturduğunu'' ifade etti.
''Siyaset-tarikat-ticaret ekseninde ibret verici, yüz kızartıcı olumsuzlukların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Son örnek yüzyılın vurgunu diye adlandırılan Deniz Feneri e.V. Davası'' diyen Baykal, Alman yargısının konunun gereğini yaptığını, Türk yargısının da konuyla ilgili harekete geçtiğini belirtti. Baykal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Son günlerde ağzını açan her Bakan 'Ben de istifasını istedim' diye mangalda kül bırakmıyor. Ama bir yandan da 'Yetkim yok' diye sızlanıyor. Aslında bunun yetkiyle bir ilgisi yok. Bu, ipe un sermedir. Öğrenmek istiyoruz, bakanların RTÜK Başkanı'na güçleri mi yetmiyor yoksa Zahid Akman'a açıklarını kapatsın diye zaman kazandırmaya mı devam ediyorlar?

RTÜK Başkanı Zahit Akman'a 'Sözümüzü dinletemiyoruz' diye yakınan zafiyet ve hükümet etmedeki acizliklerini ortaya koyan bakanlar sözlerini seçip gönderttikleri RTÜK üyelerine de mi dinletemiyorlar? Hükümet Akman'ın istifasını gerçekten istese, bugüne kadar onların her istediğini yapan, hiçbir isteklerini geri çevirmeyen AKP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri bu isteği de geri çevirmez.

'Yetkim yok' diye sızlananlar, ipe un serenler isterlerse RTÜK'ün AKP'den gelen üyeleri, CHP kontenjanından seçilmiş RTÜK üyeleriyle birlikte toplanır ve Akman'ı görevden alır, başkanlıktan düşürürler. Önemli olan niyet. Kim, kime, hangi ilişkilerle bağlı ve neden söz geçiremiyor?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler