Rusya'dan İslam dünyasına ılımlı mesaj

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, daha adil bir dünya düzenine katkıda bulunmak için İslam dünyasıyla "yapıcı diyaloğu" geliştirmek istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 21.12.2009 - 12:46
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Moskova'da yapılan "Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu"nun 5. toplantısının açılışına gönderdiği mesajda, "Rusya ile İslam ülkeleri arasında karşılıklı anlayışın ve güvenin oluşturulmasına, üç yıl önce hayata geçirilen bu forumun kuruluşundan beri çok önemli bir katkıda bulundunuz. Faaliyetleriniz, dinle veya herhangi bir ulusal kökenle ilgisi bulunmayan radikalizm ve aşırılığa karşı alternatif oluşturulması çabalarına çok büyük yardımda bulundu" ifadelerini kullandı.

Stratejik Vizyon Grubu'nun değişik kültürlerin uyumuyla ilgili bir platform gibi hizmet ettiğini kaydeden Medvedev, "Medeniyetler arası ortaklık giderek önem kazanıyor. Dünyadaki mevcut durumun düzeltilmesine, sürdürülebilir bir kalkınmaya katkıda bulunmak ve çağımızdaki tehditlere ve sorunlara uygun karşılığın verilmesine yardımcı olmak için medeniyetler arasındaki iletişimin genişlettirilmesi imkanların araştırılması gerekiyor" görüşünü dile getirdi.

Medvedev, bu yüzden İslam Konferansı Teşkilatı'na (İKT) gözlemci üye olan Rusya Federasyonu'nun İslam dünyasıyla "yapıcı diyaloğu" daha da genişletme niyetinde olduğunu belirterek, "Böyle aktif bir işbirliği, daha adil bir uluslararası ilişkiler sistemi oluşturulmasına, ayrıca bölgesel ve uluslararası seviyelerdeki çatışmaların çözümüne de önemli katkılarda bulunacak" ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler