‘Rüya’ gibi bir ‘Uyuyan Güzel’

İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş koreograf Ayşem Sunal Savaşkurt’un, şef Roberto Gianola yönetimindeki orkestra eşliğinde, Adnan Öngün dekor tasarımı ile sahneye koyduğu Çaykovski’nin “Uyuyan Güzel Balesi” Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelendi.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 20:51
Abone Ol google-news

Uyuyan Güzel balesinde önceki akşam Rusya Kremlin Bale Tiyatrosu’nun baş balerini Joy Womack ile uluslararası kariyere sahip baş balet Melih Mertol dans etti.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), baş koreograf Ayşem Sunal Savaşkurt’un, Petipa koreografisine sadık kalarak, R. Nureyev’den etkilenerek, şef Roberto Gianola yönetiminde orkestra eşliğinde, Adnan Öngün dekor tasarımı ile sahneye koyduğu Çaykovski’nin Uyuyan Güzel Balesi’ni 18 ve 20 Ekim akşamları Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin 2200 kişilik salonunda sahneledi.

İlk temsilde Prenses Aurora rolünde konuk sanatçı olarak dans etmek üzere Türkiye’ye davet edilen Joy Womack, Prens Florimund rolünde baş balet Melih Mertol dans etti. Mertol’un çok iyi bir partner olduğunu söyleyen Womack, “İDOB ile bu projede bulunmaktan çok mutluyum. Burada hissettiklerimi hiçbir yerde hissetmedim” diyerek heyecanını ifade etti. Mertol ise, “Çok hızlı adapte olduk. Çok tecrübeli ve mütevazı bir dansçı. Altı günde bizim versiyonu öğrenip sahneye çıktı” diyerek çok zor bir işi başardığını söyledi. Joy Womack, Amerikalı olup Rusya’daki Bolşoy Balesi’ne kabul edilen ilk prima balerina. Bolşoy’a bundan üç sene önce yani 19 yaşında katılıyor, oradan Kremlin’e geçiyor, şu an 22 yaşında Klasik Bale edebiyatında Uyuyan Güzel, Kuğu Gölü, Giselle olsun oynamadığı eser kalmamış, uluslararası yarışmalarda ödüller almış. Uyuyan Güzel’in son iki temsilinden birini yapmasının topluluk için çok iyi olduğunu söyleyen Savaşkurt, “Bu yaşta çok büyük bir kariyer. Çok genç, bilinçli bir dansçı, yani nereye bastığını bilen bir dansçı, fizik kalitesi de çok yüksek. Çalışmaktan yılmıyor, bacak kondisyonu gördüğüm en iyi dansçılardan biri” diyerek mutlu olduklarını söyledi.

Bütün görkemiyle sahnelenme imkânı bulan eser izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İDOB, Uyuyan Güzel balesinin ardından 2017- 2018 bale sezonunda yer alan “Fındıkkıran” ve “Don Kişot” balelerini de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nin yanı sıra Zorlu PSM’de sahneleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler