Sabancı: Barış kazansın

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, 2016’nın barışla, huzurla, toplumsal ve ekonomik gelişimle, reformlarla anılacağı bir yıl olmasını temenni ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 21:45
Abone Ol google-news

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, demokrasi ve toplumsal barışı, hukukun üstünlüğünü, serbest piyasayı öngörerek, yeniden piyasalarla güveni tazeleyecek uygulamaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, demokrasi ve toplumsal barışı, hukukun üstünlüğünü, serbest piyasayı öngörerek, yeniden piyasalarla güveni tazeleyecek uygulamaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Seçim ve geçiş yılı

-2015’te ne yazık ki hem global düzeyde hem de ülkemizde terörün acısını defalarca yaşadık. Bu yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyuyoruz ve bu acıların bir an önce son bulmasını diliyoruz. Barışın kazanması umudundayız.

-2015 bir ‘seçim’ ve ‘geçiş’ yılı oldu. 2.5 sene süren seçim ve geçiş döneminden sonra, tek parti iktidarıyla şimdi ‘yönetme’ zamanı. Önümüzde kesintisiz dört yıllık ‘yönetme’ ve ‘çalışma’ zamanı var. Yeni hükümet tarafından ortaya koyulan reform paketleri, AB sürecindeki gelişmeler, beklentilerin üzerinde açıklanan büyüme rakamı, Türkiye’nin jeopolitik konumu ve genç nüfusu, 2016’da Türkiye’ye dair umutlarımızı güçlendiriyor.

-Hayata geçirilecek reformların, ülkemizin ihtiyaç duyduğu büyük çapta bir üretim dönüşümüne ve yeni istihdam yaratma ihtiyacına yanıt olacağına inanıyoruz. Bu yönde atılacak her adımı bütün gücümüzle destekleyeceğiz.

-2015’in son günlerinde yaşadığımız en memnuniyet verici gelişmelerden biri, AB ile ilişkilerdeki olumlu yeni seyir ve iki yıl aradan sonra yeni bir faslın açılması olmuştur. Bu noktada kritik olan, ‘açıklık’ ve ‘samimiyet’tir.

Sağduyu şart

Rusya ile yaşanan olayların bir an önce sağduyuyla çözüme kavuşturulması, birbiriyle bu kadar yoğun ekonomik ilişkileri olan iki komşu ülke arasında güvenin kısa sürede yeniden tesis edilmesini umuyoruz.

2016’ya girerken, başta Çin olmak üzere birçok gelişmekte olan ülkeden gelen yavaşlama haberleri var. Piyasaların beklediği FED’in faiz artışı başladı. 2016’da hızı önemli olacak ve bunu da hep beraber takip edeceğiz.

Artık hizmetler sektörü ile sanayi sektörü arasındaki sınırlar kalkmak üzere. Klasik maliyet unsurlarından daha önemli unsurlar ortaya çıktı. Günümüzde maliyet rekabetinin temelini ‘bilgi rekabeti’ oluşturmaya başladı.

Hedeflere ulaştık

Güler Sabancı, Sabancı Topluluğu için de şu değerlendirmeleri yaptı

-2015’te birçok hedefimize ulaştığımızı görüyoruz. Kordsa Global’in Endonezya’da ikinci fabrikasını açtık.

-Temsa Otobüs’te Maraton başta olmak üzere sekiz yeni ürün tanıttık. Çimsa Eskişehir ve Afyon fabrikalarına yeni yatırımlar yaptık. CarrefourSAda Kiler ve diğer satın almalarla büyüdü. Avivasa 9 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştı.

-Önümüzde, yepyeni hedefler, umutlar ve beklentilerle dolu bir yıl var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler