Sabancı’dan fırsat eşitliğine destek

Sabancı Vakfı kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlaraulaşma ve topluma aktif katılımlarına destek vermek amacıyla, bu konularda 72 ilde faaliyet yürüten 126 projeye12.5 milyon lira hibe desteği sağladı.

Sabancı’dan fırsat eşitliğine destek
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.10.2016 - 22:45

Sabancı Vakfı, Hibe Programları kapsamında destek verdiği sivil toplum kuruluşlarını İstanbul’da “Ekim Zamanı Deneyim Paylaşım” toplantısında buluşturdu. Sabancı Center’da düzenlenen toplantıda, 2015-2016 döneminde Sabancı Vakfı’ndan hibe alan 8 sivil toplum kuruluşu deneyimlerini paylaştı.

Hibe Programları kapsamında Sabancı Vakfı’nın maddi desteğinin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteğini de alan sivil toplum kuruluşları (STK), yeni öykülere ilham vermek üzere, Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirdikleri kadın, genç ve engelli projelerinin öykülerini paylaştı. Sabancı Vakfı’nın 11 yılda 126 projeye verdiği hibe tutarı 12.5 milyon TL’yi aştı.

Vakıf, Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) projeler kapsamında yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de 38.7 milyon kadın, 12.8 milyon genç, 8.5 milyon engelli var, ayrıca kadınlar “Engelli Kadın”, “Genç Kadın” ya da “Engelli Genç” oldukları için iki kez ayrımcılığa maruz kalıyorlar.

Güç etkin çalışmadır

Desteklenen projelerin hikâyeleri Ekim Zamanı- Deneyim Paylaşım Toplantısı’nda üç oturum halinde gerçekleştirilen panelde anlatıldı. Şirin Payzın’ın sunuculuğunu yaptığı programın açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Güç para değildir, güç etkin çalışmadır” dedi. Sabancı sözlerine şöyle devam etti: “Ekim ayı ekme ayı, tohumun toprakla buluştuğu aydır. Sabancı vakfı olarak bu topraklardan kazandığımızı bu toprağın insanlarına harcıyoruz. Güç para değildir, güç etkin çalışmadır. Etkin çalışan sivil toplum demokrasi için, ülkenin geleceği için çok önemlidir. 2006’dan bugüne 126 projeye destek verdik 700 bin insanın hayatını değiştirdik.”

Çocuk gelin olmasın

Erken yaşta evliliklerin zararları konusunda esnafla çalışmanın önemini vurgulayan Yaşam, Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülmay Gümüşhan, “Erken yaşta evliliklerle ilgili üç yıllık çalışmamız var. Kuaförleri toplayarak bir çalıştay düzenledik ve çalıştayın sonucunda 18 yaş altı çocukların gelin başlarını yapmayacaklarına dair söz aldık” dedi.

 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon