"Sabiha Gökçen'e düşmanlık edenler..."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Yayınlanma: 22.11.2011 - 21:59
Abone Ol google-news

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, ''Yiğidi öldür hakkını ver. Ulaştırma Bakanlığı çalışan ve üreten bir bakanlık'' dedi. Ancak eleştirilerinin de olduğunu belirten Kurt, ''İnternet sansürünün olmaması gerekiyor. Bakanlığınızın icraatlarını bunlarla gölgelemeyin'' diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, hızlı tren hizmetinden Eskişehirliler'in memnun kaldığını belirterek hızlı trenle Eskişehir'in bilinirliğinin arttığını söyledi. Kurt, hızlı trenin geçtiği yerlerde Eskişehir'in ikiye bölündüğünü ifade ederek, tren yolunun Eskişehir'in girişinden çıkışına kadar yer altına alınmasını istedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Sabiha Gökçen'in sembol bir isim olduğunu belirterek, ''O, bir kahramandır. Katil ise PKK'dır, devlete başkaldıranlardır, askerimize, polisimize kurşun sıkanlardır'' ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen'e düşmanlık edenlerin aslında ''Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kadronun düşmanları'' olduğunu belirten Akçay, ''Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adının değiştirilmesine hükümetin hiçbir zaman prim vermeyeceğini düşünüyorum. Bugün bunları söyleyenler yarın 'Türkiye'nin adı da değişsin' deme cüretini de göstereceklerdir'' dedi.

''Anlamak mümkün değil''

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bakanlığın teşkilat yapısının KHK ile düzenlenmesini eleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bakanlık tarafından hazırlanan bir genelgenin taksici esnafını zor duruma düşürdüğünü belirterek, il dışına yolcu götüren taksinin müşteriyi geri getiremediğini savundu.

Tezcan, ''Kuşadası'ndaki taksici, buradan aldığı turisti Efes ve Meryemana Evi'ne götürdüğünde geri getiremiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Bu durum taksici esnafını üzdüğü gibi turist memnuniyeti açısından da olumsuzluklar taşıyor. Taksici, il dışı olduğu gerekçesiyle turisti oraya kadar götürecek ama geri getiremeyecek'' diye konuştu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, PTT'nin özerkleşmesinin olumlu olacağını, ancak özelleştirilmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bakan Binali Yıldırım'ın görevini yaparken iyi bir vizyon çizmesini takdirle karşıladıklarını belirtti. ''Şu anda Türkiye'de sansür uygulanmaktadır, sansürü kurumsallaştırıyoruz. Sansür kurulumuz oluyor'' diyen Akar, gelişen çağda ve güzel işler yapılırken bunun Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti.

''1894 yılında yapılan yol''

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, konuşan milletvekillerinin Bakan Yıldırım'a teşekkür etmesinin gıptaya değer olduğunu söyledi. Türkiye'de ilk kez Ordu'da deniz üzerine yapılacak havaalanı için Bakan Yıldırım'a teşekkür borçları olduğunu ifade eden Ekşi, 1894 yılında Halil Rıfat Paşa'nın yaptığı Sivas-Zara-Mesudiye-Gölköy'' yolunun yapıldığı tarihten beri ıslah edilmediğini, 115 kilometrelik bu yolun 2 saat 15 dakikada alınabildiğini, bu yolun artık terk edilmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Gümüş, İstanbul'un deniz trafiğinde İDO'nun tekel olduğunu belirterek, kentin kuzeyinde liman yapımına önem verilmesini istedi. Türkiye'de bine yakın tekneyle deniz turizmi yapıldığını, 3 milyar dolarlık bir pazarla ilgili yasa ve yönetmeliklerde eksiklik olduğunu savundu.

Gümüş, ekonominin yükünün ulaşım sektörüne yıkıldığını, bu alandaki ağır vergilerin olumsuz etki yarattığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler