Saçınız kişiliğinizi yansıtıyor

Ankara'da bir günde 360 kişiyi tıraş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran, Dünya Saç Tasarım Şampiyonu unvanına sahip kuaför Ercan Buyruk, saç tasarımının insanın kişiliğini yansıttığını belirterek, saç trendlerini, insanın boyu, kilosu, saç yapısı, kişiliği, özgürlüğü ve bulunduğu konuma göre oluşturduklarını bildirdi.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 08:43
Abone Ol google-news

Ankara'da yaşayan ve Kütahya'da ''Saç Tasarım Gösterisi''ne katılan, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takım Kaptanı Ercan Buyruk,   federasyonun Ankara takımının da kaptanlığını yürüttüğünü söyledi.

Bir günde 360 kişiyi tıraş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardığını belirten Buyruk, Almanya, Avusturya, Fransa'da stajlar yaptığını ve mesleğini Avrupa standartlarında sürdüğünü ifade etti.

Buyruk, dünyanın ve Türkiye'nin gündemini saçlara yansıttığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Yurt içi ve yurt dışında saç tasarımları yaparak, Türkiye'mizi temsil ediyoruz. Çoğu zaman bir saç modeli 5, 10, 12 saat uğraş gerektiriyor. Kişinin saçına bakarak onun hakkında fikir sahibi olmanız mümkün. Konuşamadığımızı, dile getiremediğimizi saçlara yansıtarak, dini, mezhebi, dili ne olursa olsun insanların vermeye çalıştığı mesajları ortaya koymasını sağlıyoruz. Güzel şeyler yaptığımıza ve bizden sonra gelecek arkadaşların da bunun devamını getireceğine inanıyoruz.

Türkiye'de bir Osmanlı berberi fırtınası var. Buna bir süre ara verdik ama çalışmalarımız sürüyor. Saç tasarımlarımızla Osmanlı'yı da gündeme getireceğiz. Yanımıza farklı arkadaşları katarak senaryolar hazırladık. Osmanlı'da berberlik kültürünü, bu kültürün nasıl oluşup geliştiğini ortaya koyan tasarımlar sergileyeceğiz ve inşallah bunu hem dünyaya hem Türkiye'ye tanıtacağız. Hayal etmek, başarmanın yarısıdır. Hayal etmeden bir şey olmuyor. Daha çok hayalimiz var.''

''Saç, kimyasal maddelerden uzak tutulmalı''

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde açılan kursta 23 kadını, erkek kuaförü olarak yetiştirdiğini anlatan Buyruk, kursiyerlerini ''Makasın Sultanları'' diye niteledi.

Buyruk, bu tür çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini bildirerek, ''Avrupa'da erkekleri hep kadınlar tıraş ediyor. Neden Türkiye'de bunlar olmasın? Çünkü modern Türk kadınları, tır şoförü, taksi şoförü oluyor ve birçok branşta hizmet veriyor. Bu düşüncelerden hareketle ilk etapta 23 kadın kursiyeri, erkek kuaförü olarak mezun ettik'' dedi.

Kütahya'nın seramik ve porseleniyle tanındığını hatırlatan Buyruk, bu iş kolunda çalışanların emeğine saygı amacıyla bir modelin saçına porselen demlik ve fincan figürü işlediğini anlattı.

Saçın, insanın aynası olduğunu ifade eden Buyruk, ''Saç tasarımı kişiliğinizi yansıtır. Saç trendlerini, insanın boyu, kilosu, saç yapısı, kişiliği, özgürlüğü ve bulunduğu konuma göre oluşturuyoruz'' diye konuştu.

Buyruk, bir çiçek gibi bakıma ihtiyaç duyan saçların diplerine fazla miktarda kükürt, asit gibi kimyasal maddeler dökülmemesi uyarısında bulunarak, saçın kimyasal maddelerden uzak tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler