Şafak Pavey'e ''insan hakları ödülü''

Karşıyaka Belediyesi İnsan Hakları Ödülü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e verildi.

Yayınlanma: 08.12.2012 - 13:41
Abone Ol google-news

Karşıyaka Belediye Meclisi'nce 22 yıldır verilen ''insan hakları ödülü''ne bu yıl, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komitesi üyeliği de yapan CHP Genel başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey layık görüldü.

Pavey'e ödülü, Karşıyaka Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen törenle verildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, insanca yaşama hakkını tüm insanlar için koruma çemberi altına alan insanlara, şükranlarını bir ödülle sunmak istediklerini ve 22 yıldır bu geleneği sürdürdüklerini dile getirdi.

Bu yıl ödülün sahibi olan Şafak Pavey'in, olağanüstü bir yaşam hikayesine sahip olduğunu ve böylesine özel birine bugün bu ödülü vermenin kendisine ayrı gurur verdiğini ifade eden Durak, ''Şafak Pavey'i, yaşamın karşısına çıkardığı zorlukları aşarken gösterdiği insanüstü çabayla tanıdık. O taşıdığı kalbin ne kadar büyük olduğunu, Afganistan'da, İran'da, Cezayir'de Yemen'de, Sahra'da, Irak ve Suriye'de bize gösterdi'' dedi.

''Ödüller sorumluluk yükler''

Ödülünü, Başkan Durak'tan alan Pavey de, bu ödülün kendisine verilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''Ödüller bir yandan sahiplerini onurlandırırken, bir yandan da sorumluluk yükler. İzmir'in EXPO 2020 yarışında bu ödülü bir kilometre taşı saymak istiyorum. Umuyorum, insan haklarının da en önemli unsuru olan sağlık konusu ile girdiği yarışta İzmir'in, EXPO'yu kazanması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum'' diye konuştu.

Ödül töreninin ardından, Şafak Pavey'in adının yazılı olduğu plaket, Yalı Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı'na çakıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler