Safranbolu'da 'Geleneksel Bağ Bozum Şenliği' yapıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen Geleneksel Bağ Bozum Şenliği'nde, ''En İyi Üzüm Yetiştiricisi'' ile ''Üzüm Güzeli'' seçildi.

Yayınlanma: 28.09.2010 - 15:32
Abone Ol google-news

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Hıdırlık Seyir Terası'ndaki şenlikte yaptığı konuşmada, Safranbolu'nun tarihi zenginliğinin yanında üzüm üretimi alanında da isim yaptığını söyledi.

Yarışmaya katılan yetiştirici ve güzellere medeni cesaretlerinden dolayı teşekkür eden Küçük, ''Bizim olan şeylere sahip çıkmamız lazım. Yüzyıllardır genetiğini bozmadan günümüze üzümlerimizi getiren çiftçilerimizi tebrik ediyorum'' dedi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen, 28 yetiştiricinin katıldığı ''En İyi Üzüm Yetiştiricisi'' yarışmasında, Saadettin Göl birinci, Recep Kartal ikinci, Cafer Oel üçüncü oldu.

''Üzüm Güzeli'' yarışmasında da 11 genç kız arasından Deniz Öyküm Yalçın birinci, Melis Alk ikinci, Gökçe Kılıç üçüncü seçildi. Yarışmalara katılan yetiştirici ve güzellere, çeşitli hediyeler verildi.

Üzüm pekmezi kaynatılarak ikramlarda bulunulan şenliğe, AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve çok sayıda çiftçi katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler