Sağlam: Zor bir maç olacak

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 12 Mart Cumartesi günü Kardemir Karabükspor ile deplasmanda zor bir maç oynayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 14:10
Abone Ol google-news

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor maçında tüm oyuncularının sorumluluk alarak mücadele edeceğine ve 90 dakika sonunda 3 puanı alan taraf olacaklarına inandığını söyledi. Olumsuz hava ve saha şartlarının futbol kalitesini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çeken Sağlam, şartlar ne olursa olsun galibiyetten başka sonuç düşünmediklerini belirtti.

Sağlam, Kardemir Karabükspor ile Bursaspor arasında geçmişten kalan bir dostluk bulunduğuna işaret ederek, iki iyi futbol oynayan takım arasında sahada zevk veren bir mücadele, tribünlerde de dostluğun hakim olacağına inandığını dile getirdi. Tedavisi devam eden Vederson'un dışında eksik oyuncularının bulunmadığını belirten Sağlam, ''Kardemir Karabükspor ile deplasmanda zor bir maç oynayacağız. Zirve yarışından kopmadık. Önümüzde çok önemli 10 maç var. Son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayacağız'' dedi.

Sağlam, Sercan ve Volkan ile ilgili bir soruya ise ''Her ikisi de bizim için önemli futbolcular. Takımları için daha fazla çalışacaklarına inanıyorum. 10 önemli maç kaldı. Bu maçlarda sorumluluk alacaklarına inanıyorum'' yanıtını verdi. Bir gazetecinin, ''Ligin ikinci yarısında takımda düşüş var. Bunun nedenini ne olabilir'' sorusunu Sağlam, ''Tüm takımlarda bu tür sıkıntılar dönem dönem yaşanıyor. Şampiyonluk için mücadele veren, büyük paralar harcayan takımlar da bu sıkıntıyı yaşıyor. Önemli olan şampiyonluk mücadelesi veren takımların arasında kalmak. Fenerbahçe ve Trabzonspor ile 5 puan farkımız var'' diye yanıtladı.

Sağlam, bir gazetecinin, ''Son haftalara girilirken bazı kulüplerin hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine ciddi açıklamaları oldu. TFF de bu açıklamalara sert yanıt verdi. Bursaspor ise bu tartışmaların içinde yer almıyor, neden'' sorusunu ise şu yanıtı verdi:

''Biz de bazı sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bursaspor geçtiğimiz sezonun lig ve fair-play şampiyonu. 'Bursaspor neden açıklama yapıyor' denilebilir. Bu da bizim farkımız olsun. Önce bu durumdan karlı mı zararlı mı çıkarız, bunu düşünmeliyiz.''

Ulusal Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in İstanbul'da Spor Toto Süper Lig takımlarının teknik direktörleriyle düzenlediği toplantıya da değinen Sağlam, şunları kaydetti:

''Toplantıda gelecek sezon ile ilgili konular ele alındı. Bu tür toplantıların tekrarlanması, sorunların giderilmesine katkısı sağlayacaktır. Antrenörler arasında ortak çözüm üretilmesine de katkısı olur. Yaşanan kaosun da sona ermesine katkısı olacak. Bana göre verimli bir toplantı oldu.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler