Sahte içki imalathanesine operasyon: 11 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Fatih ve Sultangazi ilçelerindeki sahte içki imalathanelerine yönelik yaptığı operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 23.05.2016 - 16:22
Abone Ol google-news

Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne, sahte içki üretip piyasaya süren bir şebekeyle ilgili ihbar gelmesi üzerine, Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri teknik ve fiziki takibe başladı. Polis, şebekenin Fatih ve Sultangazi ilçelerinde 9 adresi kullandığını belirledi. Polis ekipleri, 20 Mayıs Cuma günü düzenlediği operasyonlarda, çeşitli markalara ait 615 şişe sahte içki, 3 bin 280 boş içki şişesi, 26 içki kutusu, 270 adet bandrol, 3 bin 500 adet içki kapağı ve çeşitli variller içinde bulunan 180 litre alkol ele geçirdi.

Operasyonlar kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

SAHTE İÇKİLERİ EĞLENCE MEKANLARI, TEKEL BAYİLERİ VE RESTORANLARA SATMIŞLAR

Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, yaptığı teknik takip sırasında, şebekenin ürettikleri içkileri Adalar, Beyoğlu, Pendik ve Silivri'de bulunan eğlence mekanları, tekel bayileri ve restoranlara piyasa fiyatının altında sattığını tespit etti.

11 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan 11 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyet'te ifadesine başvurulan şüpheliler hakkında '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' ve '4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Kanunu'na Muhalefet Etmek' suçlarından işlem yapıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 11 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

ALKOLDEN ALINAN NUMUNELER İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, baskınlarda çeşitli variller içinde ele geçirdiği 180 litre alkolden numuneler alarak, incelenmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne gönderdi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından da görüntülendi.

(FOTOĞRAF)

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler