Samsun'da balık ölümleri

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Güzeldere Mahallesi'nden geçen Mert Irmağı'nda çok sayıda balık ölümü meydana geldi.

Yayınlanma: 17.08.2011 - 13:47
Abone Ol google-news

Güzeldere Mahallesi Muhtarı Seyfettin Algül, İlkadım ve Canik ilçelerini birbirinden ayıran ve Karadeniz'e dökülen Mert Irmağı'nda 3 gündür balık ölümleri yaşandığını söyledi.

Balık ölümlerini Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Samsun Valiliğine bildirdiğini belirten Algül, ''Mahallemizden geçen Mert Irmağı'nda suyun üzerinde ölü balıkları gören vatandaşlarımız 3 gün önce bana bildirdi. Ben de hemen durumu ilgili kurumlara bildirdim. Ancak halen gelip kontrol eden kimse yok'' diye konuştu.

Çok sayıda balığın ırmağın kenarlarında ölü halde bulunması ve bazı yurttaşların bu balıkları yemek için toplaması üzerine çeşitli uyarılarda bulunduklarını da kaydeden Algül, ''Özellikle çocuklar serinlemek için ırmağa giriyordu. Bazı çocukların vücudunun çeşitli bölgelerinde alerji oluştu'' diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ise, müdürlüğe bağlı Su Ürünleri Şubesinin Mert Irmağı'ndan su ve balık analizi yapılması için numune aldığını belirtti.

Güven, alınan numunelerin İl Kontrol Laboratuvarına gönderildiğini, gelen sonuçlara göre değerlendirme yapacaklarını kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler