'Sanatın eylemliliği yargılanıyor'

Vicdani retçi İnan Süver'e destek eyleminde rol aldığı oyun nedeniyle 'halkı askerlikten soğutma' gerekçesiyle yargılanan tiyatro oyuncusu Nazlı Masatçı'nın karar duruşması 4 Aralık'ta görülecek. İzmir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce görülecek dava, yaklaşık iki yıldır sürüyor.

Yayınlanma: 28.11.2012 - 09:51
Abone Ol google-news

Vicdani ret eyleminde, İzmir Yenikapı Tiyatrosu’nun Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Nikolay Gogol’un “Palto” oyununu sahneledikten sonra yargılanan Nazlı Masatçı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Daha önce de birçok sokak etkinliğinde ve eylemde oyun sahnelemiştik. Düzenlediğimiz ve içinde yer aldığımız kimi tiyatro festivallerinde polis sokak oyunlarımıza iki üç kamerayla gelmiş, 2010’daki Dünya Tiyatrolar Günü’ndeki kutlamalarda ise çevik kuvvetle etrafımızı sarmıştı. Bana yapılan suçlamaya şaşırmadım, vicdani ret eyleminin kalben yanındayım. Açılan davada benden ziyade sanatın eylemliliğinin ve sanatın yapılacağı yerin yargılandığını düşünüyorum. Herhangi bir yerde yapılan, herhangi bir sanat eyleminde suç olamaz!”

Oyunu yöneten Orçun Masatçı ise her türlü haksızlığa karşı sokaklarda oyun sahnelediklerini belirterek “Bugün bizim başımıza gelen baskı yarın başka tiyatrolara gelecek. Bir oyun sahnelemek yargılanma konusu olamaz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler