Sanatta yeni oluşum
Çağdaş İstanbul Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇİV) kuruldu.
Contemporary Istanbul, Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (ÇİV) kuruluşunu ilan etti. Vakfı kurarken “Sanatı izleyin, ama mutlaka parçası da olun” anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “Vakfın amacı ülkemizdeki sanatseverlerin azami desteğini almak, proje ve çalışmalarını en geniş anlamda paylaşımcı ve katılımcı anlayışla hayata geçirmektir” dedi.
Öncelikli amaç iletişim
Contemporary Istanbul 2018’e sayılı zaman kala vakfın kuruluş haberini vermekten mutluluk duyduğunu belirten Güreli, “Hazırlıklarını uzun zamandır devam ettirdiğimiz, Cağdaş İstanbul Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’nın kurulduğunun müjdesini vermek istiyorum. Vakfı kurarak 10 yılı aşkın zamandır yürüttüğümüz bu çalışmaları daha ileri bir boyuta taşıyoruz. Bu vakıf, öncelikle eğitim alanındaki eksikliği kapatmayı hedefliyor. Vakıf, bu amaç doğrultusunda çeşitli çağdaş sanat etkinlikleri, eğitimler, sanatçı ikamet ve üretim programları düzenleyecek. Vakıf, sanat ve kültür dünyasında aktif olan tüm paydaşlar ile en etkin iletişimi kurarak programlarını uygulayacak. Vakfı kurmaktaki öncelikli amaçlarımızdan biri de iletişim. Hem ülke içinde hem de uluslararası arenada, kurumlar nezdinde iletişim faaliyetleri yönlendirilecek. Vakfın Mütevelli Heyeti ülkemizin önde gelen sanatsever ve akîl insanları olacak. Bizim hedefimiz birlikte düşünmek, birlikte hareket etmek ve bu vakfı, Türkiye’nin en etkin kurumu olarak ele almak. ‘Sanatı izleyin, ama mutlaka parçası da olun’ anlayışı ile yola çıktık ve bu anlayışla geleceğe ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Vakfın kuruluşuyla birlikte Contemporary Istanbul kapsamında düzenlenen kimi etkinlikler de Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (ÇİV) çatısı altına girecek. CIF Dialogues konferansları da vakıf çatısı altına girdi ve programda önemli bir değişikliğe gidildi. CIF Dialogues, Vanessa Arelle’nin danışmanlığı ile hem tasarım hem de içerik olarak yeni bir yapıya dönüştü. Geçen yıllardan farklı olarak CIF Dialogues konferansları, Contemporary Istanbul’un açılışından önce Sensibilities/Duyarlılıklar teması altında 18 ve 19 Eylül’de gerçekleşecek.
Galeri desteği büyüyor
Türkiye’nin sanatsever iş insanlarına yönelik olarak ilk kez 2017 yılında, Özyeğin ailesinin Romanya’daki yatırımı Anchor Group ile başlatılan “Galeri Destek Programı” bu yıl genişletiliyor. Galerilerin Contemporary Istanbul’a katılımına desteklemeyi amaçlayan programın, bu yıl 10 ülkeyi kapsaması hedefleniyor. Romanya’ya ek olarak, Galeri Destek Programı dahilinde 2018 yılında Hollanda, Portekiz, Singapur, İtalya, Hırvatistan, Almanya, Avusturya, Fransa, A.B.D. ve İngiltere’deki galerilerin de Contemporary Istanbul’da yer alması planlandı. Bu program ile Türkiye’deki çağdaş sanat ortamının gelişmesi, çeşitlenmesi ve ülkeler arasındaki sanat yakınlaşmasına destek sağlanması amaçlanıyor. 13. Contemporary Istanbul, 20 - 23 Eylül tarihleri arasında Ferko’nun ortak sponsorluğu, Türk Hava Yolları’nın resmi havayolu sponsorluğu, BMW ve Siemens’in sponsorluğunda düzenleniyor.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 6 asker şehit olmuştu
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- ‘Toprak bütünlüğü’ masalı ve Suriye: İmkânsız bir ülke