Sarkozy, minare inşasına karşı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkedeki camilerde minare inşasına açıkça karşı çıkmadı, ancak dini vecibeler yerine getirilirken "gösteriş" ve "tahrikten" kaçınılması uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 08.12.2009 - 11:48
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Le Monde gazetesine yazdığı bir makalede, İsviçre'deki minare yasağına ilişkin referandumla ilgili olarak ilk kez görüşlerini dile getirdi.

"Bu kadar karmaşık ve derinlere inen bir konuda evet ya da hayır yanıtı verilebilir mi" sorusunu yönelten Sarkozy, bu tür polemiklerin, vatandaşların duygularını zedeleyebileceği, rahatsızlık yaratan yanış anlaşılmalara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Sarkozy, herkesin inanç ve dinine saygı gösterilmesi ilkesi çerçevesinde, bu tür karmaşık sorunların, bütün koşullar ayrı ayrı değerlendirilerek çözümünden yana olduğunu ifade etti.
"Fransa gibi laik bir ülkede, Hristiyanlık, Müslümanlık ve Musevilik gibi dinlere inananlar, kendi ibadetlerini yaparken her türlü gösteriş ve tahrikten kaçınmaları gerektiğini bilmeli" diyen Sarkozy, bu çerçevede, ülkede yaşayan Müslümanların da Fransa'nın Hristiyan geleneğini göz ardı etmemeleri gerektiğini kaydetti.

"Hristiyan medeniyetinin Fransa'da derin izler bıraktığını" belirten Sarkozy, cumhuriyet değerlerinin de Fransız ulusal kimliğinin önemli bir parçası olduğunu hatırlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler