"Savaşın tek kaybedeni vardır; o da insanlıktır"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, ''Savaşın sonuçlarını kestirmek mümkün değildir ve bir tek kaybedeni vardır; o da aslında insanlıktır'' dedi.

Yayınlanma: 05.10.2012 - 20:57
Abone Ol google-news

Dokuzcan, ''Yedi Ayda, Yedi Bölgede, CHP Kadınları Anadolu Yolları''nda programı kapsamında partisinin il başkanlığında partililerle bir araya geldi.

CHP kadın örgütünü genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik daha güçlü hale getirmek ve kadın politikaları oluşturmak istediklerini belirten Dokuzcan, ''Söyleyecek sözü olan her kadın dünyayı değiştirme gücüne ve cesaretine sahiptir, bu potansiyel aslında Anadolu kadınımızda vardır'' diye konuştu.

Dokuzcan, Türkiye'de yaşayan kadınların barış istediğini ve kan dökülmesine karşı olduğunu vurguladı.

Akçakale'yi ziyaret ederek Suriye'den ateşlenen top mermisi sonucu yaşamını yitiren kişilerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduklarını aktaran Dokuzcan, şunları kaydetti:
 ''Olayların üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu acılar hepimizin acısı. Savaşı başlatmak kolay, savaşı bitirmek çok zordur. Savaşın sonuçlarını kestirmek mümkün değildir ve bir tek kaybedeni vardır; o da aslında insanlıktır. Bu anlamda Türkiye'nin artık siyasetin o şiddeti kullanan dilinden vazgeçip kendi insanına sahip çıkacağı duygusunu, yüreğini aklını koyabileceği başka birşeye ihtiyacı var. Bu sesin sözcüsü bizler olabiliriz. Bu sesi yükseltecek olan aslında Anadolu kadınının acılarından yoğurulup gelmiş duygu yüklü feryadıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler