Say, yılın son konserini Almanya'da verdi

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, 2009 yılının son konserini Almanya'nın Münih kentinde verdi.

Yayınlanma: 14.12.2009 - 12:22
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, yaklaşık 1200 kişilik dinleyici kapasitesine sahip "Prinzregenten" konser salonunu dolduran müzikseverlere, Wolfgang Amadeus Mozart ile Rus besteciler Mussorgsky ve Prokofiev'in eserlerinden örnekler sundu.

Konsere Mussorgsky'nin "Bir Sergiden Tablolar" adlı ünlü eseriyle başlayan Say, konserin ikinci bölümünde ise Mozart'ın özgün adı "Rondo Alla Turca" olan Türk Marşı'nı da içeren 11 numaralı piyano sonatını ve Prokofiev'in 7 numaralı piyano sonatını seslendirdi.

Konserin ardından soruları yanıtlayan Say, 2009 yılı içerisinde 100'ü yurt dışında olmak üzere 120 konser verdiğini, 2010 yılında da aynı sayıda konser vermeyi planladığını belirtti.

Yurt dışında konser verdiği yerler arasında, Viyana ve Münihli müzikseverlerin en zor seyirci grubu olduğunu ifade eden Say, kendisini, eserlerini yorumladığı bestecilerden en çok Mozart ile bütünleştirdiğini kaydetti.

Kendi bestesi olan ve gelecek yıl repertuvarına ilk kez alacağı "İstanbul Senfonisi"nin öncelikle Almanya'nın Dortmund kentinde, ardından da İstanbul'da müzikseverlerle buluşacağını belirten Say, Türkiye'de klasik batı müziği dinleyen gençlerin sayısının artmakta olduğunu da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler