Sebze sevgisi anne karnında başlıyor
Çocuklarının sebze sevmesini isteyen annelerin, gebeyken bol bol sebze tüketmeleri gerektiği bildirildi.
Philedelphia'da yapılan araştırmada, bebeklerin ana rahmindeyken sağlıklı gıdalarla ilgili damak tadı geliştirebileceği belirlendi.
Pediatrics dergisinde yayınlanan çalışmalarında araştırmacılar, tat duygusunun anneden bebeğe amniyo sıvısı yoluyla geçtiğinin saptandığını bildirdi.
Araştırmanın başkanlığını yapan Julie Mennella, ''Vanilya, havuç, sarımsak, nane, anoson gibi tatların amniyo sıvısına veya anne sütüne geçtiğini'' söyledi.
Sarımsak veya şeker kapsülleri verdikleri gebelerin amniyo sıvısını inceleyen araştırmacılar, ikinci aşamada da doğumdan önce bu tadların bebeğin hafızasında yer edip etmediğine baktı.
Araştırma kapsamındaki gebe kadınlar üç gruba ayrıldı ve bir gruptan gebelikte, bir gruptan da emzirirken her gün havuç suyu içmeleri istendi. Diğer grubaysa havuçtan tamamen uzak durması söylendi.
Doğan bebekler katı gıda almaya başladığında, araştırmacılar bebeklere su veya havuç suyu ile yapılmış tahıl verdi. Sonuçta, amniyo sıvısı veya anne sütünde havuçla tanışmış bebeklerin havuçlu tahılı daha çok sevdikleri belirlendi.
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi