"Seçilemezseniz gülün, oynayın, hayatınızı yaşayın"

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, milletvekillerine, ''Seçilemezseniz gülün, oynayın, hayatınızı yaşayın. Hayat milletvekili olmak demek değildir. Sağlığımız her şeyin üstündedir'' tavsiyesinde bulundu.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.04.2011 - 16:23

TBMM Genel Kurulunda, Kanser Araştırma Komisyonunun raporu görüşüldü.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Karadeniz'de Çernobil'den etkilenen bölgenin, 30-50 yıllık patolojik takiplerinin yapılması, tiroid kanserinin artış gösterip göstermediğinin görülmesi gerektiğini söyledi.

Hastanelerin hipermarketlere çevrildiğini, her gelene check up yapıldığını, tomografi, MR çekildiğini ifade eden Durmuş, 6 ay içinde ikinci tomografinin yapıldığını, kimsenin de ''Hayır, dur yapamazsın'' demediğini söyledi.

ANAP'tan Mehmet Ali Altun için milletvekili seçilmenin büyük tutku olduğunu, epey uğraştıktan sonra da milletvekili seçildiğini ifade eden Durmuş, ''Tutkusu o kadar yüksekti ki bakan olmak da istiyordu, 6 ay sonra pankreas kanserinden öldü'' dedi.

Durmuş, milletvekillerine, ''Milletvekili olduk, şimdi birçoğunuz gideceksiniz. Bu, her şey demek değil. Sağlığımız her şeyin üstündedir. Stres, kanserojenler içinde çok büyük etkendir. Yaşanacak ömrümüz, önünüzde güzel günler, torunlar, geleceğiniz var. Seçmen, lider baskısı, itiraz edemediniz... Birçoğunuz her şeye parmak kaldırdınız, biz çırpındık, didindik, biz orada stresli, siz burada sakin. Bu stresleri atma fırsatı doğdu önünüze. Seçilirseniz ne ala; seçilemezseniz gülün, oynayın, yaşayın. Hayat, milletvekili olmak demek değildir. Asıl olun, hayatınızı yaşayın. Genel başkanlar da kendilerini bir odaya hapsetmesinler, sakin olsunlar'' diye seslendi

Durmuş, ''Performans diye adam her geleni kesiyor, meslektaşlarımızın ahlakı bozuluyor, paragöz olmaya başladılar'' dedi.


"Cep telefonu hediye ediyoruz"

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de genetik faktörlerin yanı sıra tütün ve tütün mamullerinin de kanserde öncelikli neden olduğunu kaydetti.

Cep telefonlarıyla, adeta bir baz istasyonu taşındığını belirten Bingöl, ABD'de, Avrupa'nın birçok ülkesinde radyasyondan korunma kurulları bulunduğunu ancak Türkiye'de böyle bir kurulun olmadığını belirtti. Bingöl, bu kurulun acilen oluşturulması, bilimsel araştırmalar yapması, vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Bingöl, İngiltere'de ilköğretim okullarına, öğrenci, veli, öğretmen ve çalışanların cep telefonunun sokulmadığını kaydederek, ''Çocukluğumuzda bisiklet, kitap, top ile ödüllendirilirdik. Şimdi daha ilköğretim çağındaki çocuklarımıza bile cep telefonu hediye ediyoruz'' dedi.


"Erken dönemde gidersek..."

AK Parti Grubu adına konuşan Kanser Komisyonu Başkanı, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, bugün ikinci ölüm nedeni arasında yer alan kanserin, 2030'lu yıllarda birincil ölüm nedeni olacağını söyledi.

Yılda yaklaşık 150 bin yeni kanser vakasının oluştuğunu, bunun 2,5 milyar avro maliyetinin bulunduğunu ifade eden Aydın, erkeklerde kanserin yüzde 70-75'i, kadınlarda ise yüzde 40-45'inin sigarayla ilgili olduğunu kaydetti.

Kanser vakalarında batıda erken dönemde, Türkiye'de ise ileri dönemde doktora gidildiğini vurgulayan Aydın, ''Erken dönemde gidersek 5 vakanın 4'ünü tam tedavi ediyoruz. İleri aşamada gittiğimizde tam tedavi yüzde 50'lere iniyor'' dedi.

Aydın, sigarayla mücadelenin kesintisiz sürmesi ve yasanın daha başarılı şekilde yürütülmesini istedi.

Kanserde diğer önemli bir faktör olan obeziteye işaret eden Aydın, Türkiye'nin yüzde 35'inin ileri kilolu, yüzde 35'inin normal kilonun üzerinde olduğunu söyledi. Aydın, aşırı kilo ve obeziteden, alkolden, aşırı güneşte kalmaktan kaçınılmasını, her gün fiziksel aktivitede bulunulmasını, çocukların 16-17 yaşlarından sonra cep telefonu kullanmasını önerdi.

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu da her yıl kansere yakalanan hasta sayısı artarken, hastanelerin de dolup taştığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler