Seçim hakkı

"Her zaman seçim hakkımız vardır" iletisini veren dram, Filistinli Rana ile İsrailli Eyal'in güçlü aşklarını yalın bir anlatımla yansıtıyor.

Yayınlanma: 07.03.2013 - 15:20
Abone Ol google-news

Erez Tadmor’la Guy Nattiv’in özgün senaryosundan uyarlanan film Berlin’deki 2006 Dünya Kupası finallerinde tesadüfen tanışan Rana’yla Eyal’in altı gün süresince gelişen tutkulu, romantik ilişkileri üstünden Filistin-İsrail çatışmasına olabildiğince yan tutmadan bakan bir çalışma.

Metroda sırt çantaları karışan Rana ve Eyal tüm oteller dolu olduğundan birlikte kalacak bir yer aramaya başlarlar. Bir haftayı birlikte geçirdikten sonra Rana Paris’e dönerken Eyal’den onu aramamasını ister. Rana’yı aklından çakaramayan Eyal Berlin’den Paris’e gelir. Eyal’in Paris’e gelişi her ikisininde yaşamlarını değiştirecek cesur kararlar almalarına neden olur.

Incendies ve Paradise Now filmlerinin başarılı oyuncusu Lubna Azabal, Rana yorumuyla Kudüs Film Festivali’nde umut veren kadın oyuncu ödülünü aldı, film Sundance, Sao Paola, Tribeca film festivallerinin özel seçki bölümlerinde gösterildi.

Strangers (İki Yabancı) Yönetmenler:
Erez Tadmor, Guy Nattiv Oyuncular: Liron Levo, Lubna Azabal, Abdallah El Akal, Patrick Albenque, Dominique Lolla, Birol Ünel, Clemence Thioly/ 2007, 85 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler