Seçim yasakları Erdoğan tarafsızmış gibi başlıyor
Anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin bazı seçim yasakları bugün başlıyor.
16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin seçim yasakları bugün başlıyor.
Buna göre kabine üyeleri, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerinin, referandum gününe kadar kamuya ait makam araçlarını, uçakları kullanması, kamu olanaklarıyla propaganda yapması yasaklanıyor. Referandumda ‘evet’ kampanyasının başını çeken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise anayasaya göre ‘tarafsız’ olduğu gerekçesiyle, kamu olanaklarını kullanmaya devam edecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre, propaganda serbestliği, oy verme gününden önceki gün saat 18.00’de sona erecek.
TRT’den ‘propaganda konuşması’ hakkını ise AKP, CHP, MHP ve HDP temsilcileri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünden itibaren kullanabilecek. Ancak Cumhurbaşkanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın bu hakkı kullanmayacağını açıklamıştı.
Propaganda yasakları sürecinde ‘evet kampanyası’nı yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan ise anayasaya göre ‘tarafsız’ olarak tanımlandığı gerekçesiyle, makam araçlarını kullanmaya devam edebilecek.
Oy verme gününden önceki 24 saate kadar siyasi partiler radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj ve panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabilecek. Siyasi partiler, propaganda süresinin sona ermesine kadar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek.
Vatandaşların, elektronik posta adreslerine, taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderilemeyecek. Ancak siyasi partiler kendi üyelerine sesli, görüntülü veya yazılı mesajları her zaman gönderebilecek.
Oy verme gününden önceki 10 günlük sürede yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.
En Çok Okunan Haberler
-
Habertürk yazarı: “Metiner'in kovulduğu tescillendi”
-
İşte Ankara gündemini sarsacak anket
-
Kar yağışı yeniden başladı
-
İkinci el araç fiyatlarıyla ilgili açıklama
-
CHP'li isme ölüm tehdidi: 'Seni kurşun manyağı yaparım'
-
İstanbul'da baraj doluluk oranlarında son durum
-
'İbretlik video' diyerek İmamoğlu düşmanlığını paylaştı
-
Özdağ, Bahçeli'ye 'Kurtlar Vadisi' ile yanıt verdi
-
Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a 'dost' uyarısı
-
Erdoğan’dan kısıtlamalara ilişkin açıklama
Video Haberler
-
2.7 milyon liralık silahlı gasp girişimi kuryeye takıldı
-
Kamerun'da katliam gibi kaza: 53 ölü, 21 yaralı
-
Antalya'da dev dalgalarla selfie
-
CHP'li Özel'den Soylu ve Çelik'e çok sert sözler!
-
Fatih Erbakan’dan 'üçüncü ittifak' sinyali
-
D-100’de 3 araç birbirine girdi: 2 ağır yaralı
-
Kütahyalı'nın 32. Gün programındaki görüntüleri
-
Medyadaki vasatlığa ibretlik bir video diye paylaştı
-
TBMM TV, Türkistanlı kadının konuşmasında yayını kesti
-
Erdoğan hakkında MSB'ye 4 soru
En Çok Okunan Haberler
-
Habertürk yazarı: “Metiner'in kovulduğu tescillendi”
-
İşte Ankara gündemini sarsacak anket
-
Kar yağışı yeniden başladı
-
İkinci el araç fiyatlarıyla ilgili açıklama
-
CHP'li isme ölüm tehdidi: 'Seni kurşun manyağı yaparım'
-
İstanbul'da baraj doluluk oranlarında son durum
-
'İbretlik video' diyerek İmamoğlu düşmanlığını paylaştı
-
Özdağ, Bahçeli'ye 'Kurtlar Vadisi' ile yanıt verdi
-
Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a 'dost' uyarısı
-
Erdoğan’dan kısıtlamalara ilişkin açıklama