Şehit polis toprağa verildi

Hakkari'de, kimliği henüz belirlenemeyen kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Bayram Göde (27) Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yayınlanma: 09.08.2011 - 16:17
Abone Ol google-news

Van'da düzenlenen askeri törenin ardından hava yolu ile Adana'ya buradan da karayolu ile Erdemli'ye getirilen Göde'nin cenazesi Pınarbaşı köyündeki Türk bayrakları asılı baba ocağında tekbir ve alkışlarla karşılandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun evinin önüne getirilişi sırasında anne Gülperi (52), Baba Ramazan (55) ile 7 aylık hamile eşi Ayşe Göde ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Göde'nin 6 yaşındaki oğlu Cihan ise olan bitenleri şaşkınlıkla izledi. Yakınları tabuta sarılıp öpmek isterken, şehidin eşi Ayşe Göde, sık sık ''Gücünüz yetiyorsa gelin beni de vurun'' diye tepki gösterdi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, oğlunun fotoğrafını taşıyan baba Ramazan Göde ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Mesai arkadaşlarının omuzunda cenaze arabasına konulan şehit Göde'nin tabutu yaklaşık bir kilometre mesafedeki Elvanlı Camisi'ne getirilirken köylüler teröre tepki göstermek amacıyla dev Türk bayrağı açarak sloganlar eşliğinde yürüdü.

İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Göde'nin Türk bayrağına sarılı tabutu mesai arkadaşlarının omzunda köy mezarlığına kadar taşınarak, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, AKP Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ile Aytuğ Atıcı, MHP Mersin milletvekili Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdür Arif Öksüz, çeşitli kurum müdürleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler