Şehit yakınlarına polis müdahalesi

Şehit Aileleri Federasyonu'nun Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlediği toplantının ardından Meclis'e yürümek isteyen şehit yakınlarına polis müdahale etti.

Yayınlanma: 31.10.2009 - 14:24
Abone Ol google-news

Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'ndaki ''Vatana Sevgi, Şehit ve Gaziye Saygı'' toplantısına katılanlar daha sonra TBMM'ye yürümek istedi.

Güvenlik güçlerinin yürüyüşe izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. Grupta bulunanlar oluşturulan polis barikatını aşarak Atatürk Bulvarı üzerinde ilerledi. Terör örgütü PKK'yi ve hükümet politikalarını protesto eden grup, Atatürk Bulvarı'nı bir süre trafiğe kapattı.

Valilik'ten müdaheleye açıklama

Takviye polis kuvvetinin gelmesinin ardından grup, Necatibey Caddesi istikametine yönlendirildi. Yürüyüş sırasında ''Türkiye uyuma, şehidine sahip çık'' sloganları atan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Necatibey Caddesi'nde sloganlar atarak bekleyen grup üyeleri, açtıkları büyük Türk bayrağının çevresinde toplanarak İstiklal Marşı okudu.

Grup, polisin uyarısı ve anonsları üzerine bir süre sonra dağıldı. Bu arada bazı şehit yakınlarının yürüyüşe izin verilmediği ve barikat oluşturulduğu gerekçesiyle zaman zaman polise tepki gösterdiği görüldü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler