Şehitler toprağa veriliyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan askerlerden Piyade Er Mesut Bulut, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Yayınlanma: 18.08.2009 - 11:26
Abone Ol google-news

Elazığ'da el bombasının patlaması sonucu şehit olan er Mesut Bulut için Gaziantep'in Araban ilçesinde tören düzenlendi. Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene, şehit Mesut Bulut'un ailesi ve yakınları ile Gaziantep Vali Vekili İbrahim Yurdakul, AKP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan ve şehit erin öz geçmişinin okunduğu törende, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından İstihkam Kurmay Yüzbaşı Selahattin Tandoğan bir konuşma yaptı. Tandoğan konuşmasında, şehitliğin ulaşılabilecek en yüksek mertebe olduğunu vurguladı.

Törenin ardından şehit Bulut'un cenazesi baba ocağının bulunduğu Körhacıobası köyüne götürüldü ve köy mezarlığında toprağa verildi.

Mesut Bulut'un şehit olması nedeniyle Araban'da iş yerleri ve evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

Dün, Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler köyü Düztepe mevkisinde yürütülen iç güvenlik operasyonu sırasında mevzide el bombasının kazayla patlaması sonucu 4 asker şehit olmuştu.

 

Er Öztürk Tarsus'ta toprağa verildi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan askerlerden piyade onbaşı İbrahim Öztürk'ün cenazesi Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.

Şehit piyade onbaşı İbrahim Öztürk'ün cenazesi, Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi'nin morgundan alınarak Küçükminare Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin babası Hacı ile annesi Nermin Öztürk, kız kardeşleri Havva ile Emine, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Mersin Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasaban, Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve yurttaşlar katıldı.

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın cenaze namazı kıldırmasının ardından cenaze Tarsus Şehitliği'ne götürülmek üzere top arabasına konuldu. Cenaze, kortej eşliğinde götürüldüğü şehitlikte toprağa verildi.

 

Çavuş Yaman son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan askerlerden piyade çavuş İbrahim Yaman'ın cenazesi, Samsun'un Salıpazarı ilçesinde toprağa verildi.

Piyade çavuş İbrahim Yaman'ın (21) cenazesi, hava yoluyla Samsun'a getirildikten sonra Salıpazarı ilçesinde ailesinin yaşadığı eve götürüldü.

Şehidin babası Adem Yaman ve annesi Nuriye Yaman ile diğer yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze, daha sonra, Şehit Orhan Erdoğan Caddesi'nden Fatih Camii'ne götürüldü. İbrahim Yaman'ın öz geçmişinin okunması ve cenaze namazının kılınmasının ardından cenaze, Alanyaykın Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bazı milletvekilleri, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, bazı askeri ve sivil kuruluşların yetkilileri de katıldı.

 

Onbaşı altın toprağa verildi

Elazığ'da el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan askerlerden Piyade Onbaşı Ali Osman Altın, Afyonkarahisar'ın Büyükkalecik beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Terhisine 3 ay kala şehit olan piyade onbaşının cenazesi öğlen saatlerinde uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalanı'na getirildi. Ambulansla Büyükkalecik beldesindeki baba ocağına taşınan şehit onbaşının naşı, burada Türk bayrakları ile karşılandı.

Şehit Piyade Onbaşı Ali Osman Altın (21), daha sonra Merkez Camisi'ndeki askeri tören sonrası kılınan cenaze namazıyla gözyaşları ve dualar eşliğinde Büyükkalecik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlrı, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, AKP Milletvekili Ahmet Koca, MHP Milletvekili Abdulkadir Akcan, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, askeri ve sivil erkan ile yurttaşlar katıldı.

Şehit Piyade Onbaşı Ali Osman Altın'ın 4'ü erkek 8 kardeşin en küçüğü olduğu, ekim ayında yapılacak ağabeyinin düğününe katılmak için dağıtım izninden başka izin kullanmadığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler