'Sehven değil kasten'

Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin babası Muharrem Çelebi, suçlular dışarda dedi.

Yayınlanma: 23.10.2013 - 11:36
Abone Ol google-news

Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna Hizbut Tahrir örgütüne ait telefonları yükleyen polis memuru yarın İstanbul 18. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak. Baba Muharrem Çelebi oğlunun 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirterek “Terör örgütüne ait telefon numaralarının Mehmet Ali’nin telefonuna yüklendiğini TİB, bilirkişi raporları ile belgeledik. Buna rağmen polisler hakkında işlem yapılmadı hatta zamanaşımına uğratılmak için 5 yılda 6 savcı değişti. Suçlular dışarıda geziyor, masum insanlar içeride yatıyor. Masum insanlar değil, gerçek suçlular yargılansın istiyorum” dedi.

Baba Çelebi, “Bakalım adına yargılama dedikleri, mahkeme gerçek suçlulara ne ceza verecek? Zira masum olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye 16 yıl 6 ay ceza verildi, şu an Hasdal’da yatıyor. Beş yılda niçin altı savcı değişti, bunu AKP iktidarına sormak lazım? Neden ‘görevi kötüye kullanma’ değil de ‘görevi ihmalden’ dava açıldı? Bu sorular hep yanıtsız, yaşananlar muamma. Demek ki bu iktidar suç işleyen insanları koruyor, masumları hapse atıyor. Adaletin yerini bulması için bir arpa boyu yol alamadık. Bu mu adalet, bu mu hukukun üstünlüğü, bu mu adalet, bu mu ileri demokrasi” diye konuştu.

Dava yarın

İkinci Ergenekon soruşturması sırasında 18 Eylül 2008’de tutuklanan Çelebi’nin telefonuna gözaltında olduğu sırada polislerce Hizbut Tahrir örgütüne ait telefonların yüklendiği belirlenmişti. Emniyet, yüklemenin “sehven” (yanlışlıkla) yapıldığını savunurken, polisler Hanefi Öpaydın, Ercan Sezgin ve Bünyamil Sorgul hakkında soruşturma başlatılmış, Çelebi ise 33 ay sonra serbest bırakılmıştı. Yıllarca süren soruşturmanın ardından 5 polis hakkında takipsizlik verildi, polis Hanefi Öpaydın hakkında ise “görevi ihmal” den dava açıldı.

 Avukat Günel: Sonuç belli

Teğmenin avukatı Serkan Günel de “Bir kere soruşturma eksik yapılmış. Bunun bir kişinin yapacağı bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Bu kadar yanlışlığın bir araya gelmesinin olasılığı yok. Burada bir kasıt arıyorum ve bizim değerlendirmemiz aslında organize bir kasıt olduğu yönünde. Diğer davalar gibi sonucu şimdiden belli” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler